Teqball

2022.05.25. 17:04

Teqball asztalt kaptak az egri cserkészek (galéria)

Az olimpiai bajnok írta alá az adományozó levelet.

M. H.

A gyerekek máris birtokba vették az eszközt

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Nemzetközi Teqball Szövetség egy teqball asztalt adományozott az egri cserkészeknek, ezt vették át szerdán az egri várban. Soóváry Bálint, a 212.sz. Bornemissza Cserkész Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, sok a közös pont a sport és a cserkészet között.

– Alapvetően a cserkészmódszer egy "dobozon kívüli" nevelési módszer, s ez az asztal – mely száz százalékban magyar találmány – is egy kereteken kívüli gondolkodás eredménye. Amikor tehetjük, a szabadban vagyunk, s ez kiváló eszköz lesz arra, hogy szélesítsük a foglalkozásainkat – részletezte.

Murányi Gergely, a Nemzetközi Teqball Szövetség diplomáciai kapcsolatokért felelős vezetője hozzátette, az innovatív labdajátékot a világ egyik leggyorsabban fejlődő sportjaként tartják számon, amelyet a jordán menekülttáboroktól az amerikai és európai világklasszis klubcsapatokig mindenhol játszanak. Már csak pár lépésre van attól, hogy olimpiai sportággá váljon. Ezután átadta az adományozó oklevelet, melyet Gyurta Dániel, olimpiai bajnok úszó írt alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában