Megállapodás

2022.05.31. 18:05

Újabb partnere lett az egri egyetemnek

Együttműködési megállapodást kötött az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) és az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad kedden.

M. H.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona és Cseri Dávid látta el kézjegyével a dokumentumot

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az ünnepélyes aláírás előtt dr. Pajtókné dr. Tari Ilona rektor elmondta, az egyetemnek fontos, hogy magas szinten és gyakorlatorientált módon folyjanak a képzések.

– Ennek érdekében már több céggel, vállalkozással kötöttünk megállapodást – tette hozzá. Hangsúlyozta, a mostani együttműködésnek legalább hat szakon tanuló hallgatók látják majd hasznát. A tervek között szerepel lovasterápiás szakember szakirány elindítása, s bevonják a képzésbe a ménesgazdaság szakembereit. Az együttműködés keretében a kötelező testnevelés órákon szerepelhet majd a lovaglás, illetve a mozgóképkultúra szakosoknak filmkészítési lehetőséget biztosítanának.

Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója hozzátette, a partnerségi viszonytól azt reméli, hogy megfelelő szakembereket neveljenek ki, s ez fontos, mert világszínvonalú eseményeket szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában