Szénkivezetés

2022.05.25. 14:18

Válaszokat keresnek a klímaváltozásra az egri egyetemen szervezett nemzetközi konferencián

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve nemzetközi konferenciát rendez Egerben május 25-e és 27-e között a LIFE IP North-HU-Trans projekt keretében.

M. H.

Dr. Botos Barbara, LIFE IP North-HU-Trans projekt menedzsere

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Mint ismeretes, a kilencéves projektben az egri egyetem egyedüli felsőoktatási intézményként vesz részt. Az intézményben jött létre a Szénrégió Bizottság Titkársága, amely a hazánk első szénátmenettel foglalkozó egyeztető platformjának operatív szerve. A mostani tanácskozás fő célja a környező országok szénkivezetési terveinek megismerése, illetve a legjobb gyakorlatok megosztása.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az EKKE rektora a nyitónapon elmondta, az éghajlat olyan mértékben változik, mely az elmúlt évszázadokat is felülmúlja.
– Fokozódnak az extremitások, melegszik a légkör az emberi hatások következtében. Válaszokat kell ezekre adni kormányzati és helyi szinten is – taglalta. Szavai szerint az egyetem feladata, hogy tudásközpontként funkcionáljon a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában