Sajtótájékoztató

2022.05.17. 11:26

Visszahozná Domán Dániel a Tiszta Udvar, Rendes Ház programot

Javaslata szerint itt az ideje, hogy a körzetre szánt milliókat ténylegesen a körzetekre költsék.

Sz. M. L.

Domán Dániel a sajtótájékoztatón

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Még a februári közgyűlésen a képviselő-testület a képviselők körzetre szánt költségkeretét tízmillió forintra emelte. Sajnos ebből a mai napig egyik körzet sem látott semmit, azonkívül, hogy egy képviselő és a két alpolgármester a saját keretéből finanszíroz egy motoros felvonulást, egy erőemelőversenyt és egy magáncéget, ami egy társasjátékot fog elkészíteni – fogalmazott Domán Dániel független jelölt az egri hetes számú választókerületben.

Kiemelte, kegyként szánják ez a lakosságnak, de senki sem kérte. Szerinte a korrupció melegágya, hiszen kontroll nélkül döntenek több tízmillió felett a képviselők. A legszörnyűbb szerinte az, hogy ömlik a pénz a közös kasszából teljesen felesleges dolgokra. Hozzátette, a turisztikai szereplők nem efféle támogatásra vágynak, és nem növeli az adóbevételt az, hogy több millió forintért sugároz a TV2 egy erőemelő versenyt.

– Mellesleg tökéletesen leírja a testület szellemi képességét, hogy közpénzből támogatott, ad hoc rendezvények megtartásán vitatkozik vállalhatatlan stílusban. Amikor városunk közterein, utcáin halomban áll a szemét, vágni kellene a füvet, nem adnak elég zsákot a zöldhulladékra, vagy éppen méterenként törik bele az autók kereke a kátyúkba, akkor nyugodtan hívhatjuk ezt felelőtlen gazdálkodásnak. Kormánypárti és ellenzéki is mosolyogva szavazza  meg magának a milliókat, bármiféle rendszer vagy stratégia nélkül. Szeretném emlékeztetni a testületet egy rég elfeledett, de annál fontosabb hagyományra, amit úgy hívtak, hogy Tiszta Udvar, Rendes Ház. Annak idején szüleink vagy nagyszüleink ezzel mutattak példát. Környezetük tisztántartásáért és rendezettségéért elismerésben részesültek és köztisztelet övezte őket. Büszke vagyok, mert rengeteg jó példát látni a Hajdúhegy és a Károlyváros körzetében, ahol nem csak családi házak, de társasházak is gondozzák az előkerteket és foglalkoznak a környezetükkel – emelte ki.

Javaslata szerint itt az ideje, hogy a körzetre szánt milliókat ténylegesen a körzetekre költsék, hiszen bőven vannak hiányosságok. A tízmilliós keretből sok kisebb intézkedést finanszírozna. Például biztosítani lehet a síkosságmentesítést a legkisebb utcákban is; időben el lehet kezdeni a fűnyírást, virágosítani a köztereket; kitakarítani a vízelvezető árkokat; akár kisebb járdafelújítások is beleférnek.

– Mondhatok akár egy konkrét példát is, ami hosszú évek óta hatalmas igény ebben a körzetben: itt, ahol állunk, rengetegen jönnek ide a kutyájukat megmozgatni vagy sétáltatni. Egy elkerített és rendezett kutyafuttató, amelyben van kutyapiszokgyűjtő és egy itató igazán nem sokba kerülne és sokaknak szerezne örömet. Én abban hiszek, hogy amilyen a vezetés, olyan a vállalat. Itt az idő végre rendet rakni, mert a fejetlenségnek káosz a vége. Legyen Eger a legszebb város. Az önkormányzatnak az lenne a dolga, hogy a megfelelő finanszírozást és munkaerőt biztosítsa ahhoz, hogy a köztereink rendezettek legyenek, és a városunk tiszta legyen. Ne csak a turisták kedvéért, hanem nekünk, egrieknek – húzta alá Domán Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában