Egészségmegőrzés

2022.06.14. 08:00

Az idősek hetente kétszer tornáznak Nagyrédén

Június elsejétől minden kedden és pénteken a 65 év feletti helybélieknek a gondozási központban ingyenes, csoportos gyógytornát tartanak, amelyet tapasztalt, okleveles gyógytornász vezet.

Sz. Sz. I.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Pardi Beatrix intézményvezető arról beszélt lapunknak, hogy ez a szolgáltatás régóta dédelgetett álma volt. 

– Az idős korosztállyal való beszélgetések során kiderült számomra, hogy sokaknak szükségük van a testük ilyen jellegű karbantartására – közölte Pardi Beatrix. – A bevezetését az is indokolta, hogy ehhez a fajta szolgáltatáshoz egyébként elég nehéz hozzáférni. Orvosi rendelvényre ugyan ingyenesen elérhető, de általában nagyon hosszú időbe telik, mire a beteg a szakemberhez jut. Felíratás nélkül igénybe venni pedig nem a nyugdíjas pénztárcájához szabott, annak ellenére, hogy az egészség megőrzéséhez pénzben nem kifejezhető segítséget jelent. Nagyon örülök, hogy a helyi költségvetés lehetőséget teremtett ennek a kivitelezésére. Már a legelső alkalommal meglehetősen sokan jöttek a tornára, de azóta is gyarapodott a résztvevők száma.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában