Sajtótájékoztató

2022.06.09. 17:26

Bábel Ildikó az államnál hagyná az egri laktanyát

A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje kifejtette nézeteit a laktanyával kapcsolatban.

Sz. M. L.

Bábel Ildikó/Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

-Mirkóczki Ádám polgármester már többször is arról beszélt, hogy tárgyalnak a laktanya városi tulajdonba vételéről amely jelenleg az állam kezében van. Ez beindította az ötletelést a város politikusaiban, de nekünk továbbra is az az álláspontunk, hogy az épületegyüttesnek maradjon meg az eredeti funkciója - mondta csütörtök délután a Dobó István laktanya bejáratánál Bábel Ildikó, aki a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje a júniusi egri időközi választásokon.

Nem szeretnénk azt, hogy a város tulajdonába kerüljön, majd üresen álljon, ahogy más épülettel is történt ez Egerben. Szerintünk alkalmas lenne például helyi csendőrség működtetésére is a laktanya, úgy gondolom, jól megférnének a honvédség vagy a Magyar Gárda erői mellett is. Nekik állomásozó helyük lehetne például. Ez hatalmas beruházás lenne, hiszen tudjuk, hogy hatalmas a terület mindez, és az épületegyüttes fenntartása leginkább úgy tudna hatékonyan megvalósulni, hogy ha állami tulajdonban maradna - emelte ki Bábel Ildikó.
 

Címkék#laktanya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában