Kampány

2022.06.28. 12:00

Elkezdődött a kampányidőszak a horti időközi választáson

Az ajánlóívek felvételével elindult a horti időközi választás kampányidőszaka szombaton.

K. B. L.

Augusztus 14-re tűzték ki az önkormányzati választást

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

– Az egyéni listás képviselőhelyekért jelen állás szerint hatan szeretnének indulni, a polgármesterjelölti ajánlóíveket ketten vették fel – tájékoztatta szerkesztőségünket Némethné dr. Keresztes Katalin jegyző, a helyi választási iroda vezetője. 

A helyi választási bizottság korábban meghatározta az augusztus 14-re kitűzött időközi önkormányzati választáson a polgármester és hat önkormányzati képviselő megválasztásával kapcsolatban, hogy a polgármester-jelölteknek legalább kilencvenegy, a képviselő-jelölteknek pedig legkevesebb harmincegy érvényes ajánlást kell összegyűjteniük a horti lakosok körében. Ezt követően válhat valaki hivatalosan is jelöltté.

Az ajánlás kizárólag ajánlóíven történhet, egy horti lakos több jelöltet is ajánlhat, azonban mindenkit csak egyszer. A polgármester-, illetve képviselőjelöltek az ajánlóíveken legkésőbb július 11-ig gyűjthetik az aláírásokat.

Mint ismert Horton május 12-án oszlatta fel magát a képviselő-testület, miután távozott hivatalából a legutóbbi jegyző. Eddig egyedül Magyar Norbert független polgármester-jelölt hozta nyilvánosságra, hogy szeretne indulni a falu vezetéséért. Magyar volt az, aki az elmúlt hónapokban több kényes információt is nyilvánosságra hozott saját közösségi média oldalain az önkormányzat működésével és elbukott, visszafizetett pályázataival kapcsolatban. Szintén ő tette közzé a legutolsó jegyző horti intézményvezetőkhöz írt elköszönő levelét, ami olyan részleteket tett nyilvánossá az önkormányzati működéssel kapcsolatban, ami után az önkormányzati képviselők az önfeloszlatás mellett döntöttek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában