Segítségnyújtás

2022.06.30. 14:56

Hátrányos helyzetű nőknek segítenek Szihalmon

Egészségügyi ládát helyeztek ki a szihalmi egészségügyi központnál, így segítve a rászoruló hölgyeket.

F. V. E.

A szihalmi egészségügyi láda

Forrás: Beküldött fotó

– A női klubunk, melynek célja a menstruációs szegénység megszüntetése, nemrégiben Innovációs különdíjban részesült. Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy értékelve lett az innovatív projektünk, nem gondoltuk, hogy ilyen magas szinten méltatják – mondta el portálunknak Galyasné Dósa Katalin, a Kis Bocs Baba- Mama Közhasznú Egyesület elnöke.

Céljuk elérése érdekében máris elkezdték megvalósítani terveiket. A Kis Bocs Egyesület Jó Tündér Szolgálata csütörtökön Szihalmon az egészségügyi központnál egészségügyi ládát helyezett ki.

Ebből július elsejétől bármikor kivehetik a hátrányos helyzetű nők a számukra szükséges dolgokat, például menstruációs higiéniai termékeket, tisztálkodási szereket vagy a babák ellátásához szükséges nedves törlőkendőket.

– A Jó Tündér Szolgálatunk tagjának lenni felemelő és egyben embert próbáló érzés. Látjuk a hátrányos helyzetű családok és a védelemre szorulók nehéz helyzetét. Célunk a lehetőségeinkhez képest ezt enyhíteni, például ezzel a ládával is. Nagyon örülünk, hogy ebben a missziónkban sok önkéntes, együttműködő partner, támogató mellénk áll – jegyezte meg Galyasné Dósa Katalin.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában