Pünkösd

2022.06.07. 06:55

Heves megyében is sokakat csábított a pünkösd a szabadba (galériák)

Pünkösdhétvégén rengetegen érkeztek megyénkbe, több helyütt színes programokkal várták a vendégeket­.

Molnár Helga

Az egri vár programjait rengetegen látogatták pünkösdhétfőn

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A megyeszékhelyen változatos programokkal, felejthetetlen élményekkel, interaktív kiállításokkal és az egri vár vitézeinek izgalmas előadásaival vártak minden kicsit és nagyot a Dobó István Vármúzeumban pünkösdhétfőn. A sokadalom délelőtt fegyver- és viseletbemutatón vehetett részt a palotaudvaron. A nap során a Hősök termében és az aknafigyelő folyosókban is volt tárlatvezetés. A kisgyermekesek is megtalálhatták a nekik kedvező programot, délben és délután Veronka mesélt a JátékVár Játszóházban. A turisták láthatóan jól érezték magukat, az időjárás is kegyes volt a várba érkezőkhöz.

A kecskeméti Kun család pénteken jött Egerbe két gyermekkel. Érdeklődésünkre elmondták, szombaton az esős délelőtt elszomorította őket, de aztán kedvezőbbre fordult minden. Vasárnap a Szépasszonyvölgyben töltötték az idejüket, hétfőn a várra esett a választásuk. 

Egerszalókon szombat délben indult a Pünkösdi Tor-Túra, ami annyira nem is túra, mint tor és torkoskodás. A falu számos éttermében, pincészetében, vendéglátóhelyein és közösségi terein készültek a finomabbnál finomabb helyi ételek. Tíz helyszínen lehetett kóstolni a kemencés, tárcsás, bográcsos ételeket, ahol a háziak süteményt is sütöttek és szalóki bort kínáltak. Zenéből sem volt hiány, koncertet adott az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola, fellépett Krisz Rudi, majd a Desperado fokozta a hangulatot. Végül táncházzal zárult a program. 

Bükkszéken se unatkoztak pünkösdhétvégén. A Retro pünkösdi búcsú programjai szombat este a település központjában utcabállal kezdődtek. Vasárnap és hétfőn a faluba látogatókat egész napos kirakodóvásárral és vidámparkkal várták az óvoda előtti téren. 

Sirokban este a sportcsarnokban folytatódott az esemény, ahol felavatták a település újabb díszpolgárát, Árvai Ferenc plébánost, aki híven szolgálja a helyi katolikus közösséget évtizedek óta.  Tuza Gábor polgármester elmondta, örülnek, hogy újra megtelt a község kikapcsolódni vágyó látogatókkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában