Semmelweis nap

2022.06.30. 12:06

Kórházi orvos és háziorvosi asszisztenseket tüntettek ki Gyöngyösön

A gyöngyösi önkormányzat csütörtökön megtartott Semmelweis napi ünnepségén átadták a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéseket.

Szabó István

Balról jobbra: Magyar Tímea, Komjáti Miklósné és dr. Kálmán Mária

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az egészségügy területén végzett kiváló munkáért idén dr. Kálmán Mária, a Bugát Pál Kórház radiológiai osztályának főorvosa, illetve együttesen, Magyar Tímea és Komjáti Miklósné, a 16-os háziorvosi körzet asszisztensei vehették át a városi elismerést a Mátra Művelődési Központban rendezett ünnepséget. 

A megjelenteket Kévés Tamás alpolgármester köszöntötte, ahogy fogalmazott, a magyar egészségügy legnagyobb ünnepén. 

– Semmelweis Ignác, bár Bécsben tanult, s ott kezdte meg orvosi pályafutását, mindvégig magyarnak vallotta magát. Makacs magyarsága az oka annak, hogy az anyák megmentőjét, a gyermekágyi láz megelőzésének leíróját ma is magyarnak tartják az egész világon. Köszönet illeti az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját, akik az elmúlt években Semmelweis Ignáchoz hasonlóan küzdöttek az életekért a láthatatlan ellenséggel, a vírussal szemben – fogalmazott Kévés Tamás.

Ezután került sor a város önkormányzata által alapított kitüntetések átadására, amely azon személyeknek adományozható, akik Gyöngyösön az egészségügyi ellátás területén több éven keresztül kiemelkedő munkát végeztek, és ezzel hozzájárultak az ellátás színvonalának emeléséhez. A kitüntetéssel emlékérem, oklevél és pénzjutalom járt. 

Dr. Kálmán Mária az ünnepségen arról beszélt, hogy amikor 1980-ban a városba érkezett, nem ismert itt senkit. 

– Sosem gondoltam, hogy egyszer majd egy városi díjat vehettek át. Köszönöm a családomnak, akik mindvégig türelmesek voltak velem, az egészségügyben dolgozóknak sokszor a karácsony sem akkor van, mint másoknak. Köszönöm a munkatársaimnak, egy csapatként tudunk dolgozni. Köszönöm a kórház vezetésének, hogy jelöltek a díjra, a városnak pedig, hogy elfogadták a jelölést – mondta dr. Kálmán Mária.

Magyar Tímea Komjáti Miklósné nevében is szólt. 

– A díj azért is fontos a számunkra, mert ez az első év az, amikor alapellátásban szakdolgozókként megkaphattuk ezt a díjat. Az egészségügyi pálya nem munka, hanem hivatás, amit csak szívvel-lélekkel és megfelelő szakmai tudással lehet végezni. Ehhez azonban fontos, hogy milyen körülmények között dolgozunk, ezért szeretnék köszönetet mondani dr. Mangó Gabriellának, hogy kis csapatának tagjai lehetünk, s a mindennapjaink őszinte bizalommal, egymás megértésével és segítésével zajlanak – összegezte Magyar Tímea.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában