Választás

2022.06.14. 18:12

Pihenőparkot tervez a Rózsa Károly utcába Orosz Lászlóné

Lakossági fórum sorozatot tart a hetes számú körzet időközi választásával kapcsolatban e héten a Fidesz jelöltjeként induló Orosz Lászlóné Ibolya a városrész ügyeiről.

Sz. M. L.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Kedd délután a Rózsa Károly utcai játszótéren arról beszélt, hogy a játszótértől nem messze, a Vörösmarty úton és a Rózsa Károly utcában is sok a társasházi lakás, a zöld terület azonban kevés, ezért egy pihenőparkot szeretne létrehozni, melynek tervezésében a lakosság közreműködését kéri. 

– Tizenkét évvel ezelőtt ez a játszótér volt az egyik első, amely az uniós szabályoknak megfelelően épült. Ma is jó állapotban van, sokan járnak ide, azonban látom, hogy nagyobb területre is igény lenne, egy parkra amelyet a nagyobb gyermekek és a felnőttek is használhatnak – részletezte Orosz Lászlóné.

Elmondta, mellette, a kerítésen belül az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményének (EKVI) telephelye található, amit azonban nem használnak.

– Önkormányzati tulajdon, amelyet némi tereprendezés és a kőfal lebontásával, kapu létesítésével zárható pihenőparkká lehetne alakítani, összesen négy-ötszáz négyzetméteren. Közel van a belvároshoz, sok társasházi lakás van a közelben. Elképzeléseink szerint egy kellemes időtöltésre alkalmas zöldterület padokkal, pinpongasztallal vagy akár kötélpályával is megvalósítható lenne. A költségek kiszámítása folyamatban van – részletezte. 

A beszélgetésre szakembereket is elhívott, akik sokat segíthetnek majd a tervezésben és megvalósításban, jelen volt Szabó László EKVI igazgatója is, aki segítségére volt az ötlet megalkotásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában