Ajánló

2022.06.09. 19:55

Színes programok várják az érdeklődőket hétvégén Heves megyében - népmesefesztivál is lesz

Összegyűjtöttük a hétvégi programokat, hogy legyen miből válogatni.

HEOL

Népmese Fesztivál is lesz Hatvanban/Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Péntek, június 10:

Eger:

10:30: Bródy Sándor Könyvtár: Stiglincz Milán a Kincskeresés Nagymaroson kötete kapcsán látogat el a könyvtárba. A könyv a Móra kiadó Már tudok olvasni sorozat részeként jelent meg. A találkozón a szerző mesél a történet születéséről, a szereplőkről, az írói folyamatról, majd közös és játékos történetírásra invitálja a gyerekeket. A szervezők szerint a nevetés garantált.

17:00: Kepes Intézet (Széchenyi István u. 16): Média & Design Intézet Tervezőgrafika BA szakos hallgatóinak Diploma kiállítása. Kiállítást megnyitja: Rudics Mónika. Köszöntőt mond: dr. Juhász Tibor egyetemi docens, tudományos rektorhelyettes. A diplomázó hallgatók névsorát itt lehet megtekinteni.

19:00: EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház (Eger 3300, Knézich Károly u. 8.): Szívzuhogás - versek és dalok a szerelemről. Az Egri Színműhely 1987-ben alakult. A csoport kétszeres Országos Aranykategóriás tájoló színház, valamint Eger Város Nívó Díját is megkapták.
Mai napig aktívan működnek, rendszeresen tartanak foglalkozásokat, várják az új tagok jelentkezését és lelkesen készülnek újabb előadásokkal, vásári komédiákkal. A Szívzuhogás című előadásuk középpontjában a szerelem áll. A világirodalom legszebb szerelmes verseit válogatták össze, amelyek között átkötésként érzelmes dallamok csendülnek fel. Jegyek kaphatók a Bartakovics Béla Közösségi Ház pénztárában és a www.ekmkeger.jegy.hu hálózatában!

Hatvan:

19:00: Grassalkovich Művelődési Ház és Díszkert: Népmesefesztivál: Csűrdöngölő Mesekocsma

21:00: Moldvai táncház a Sugalló zenekarral.

Június 9-től szintén a Grassalkovich Művelődési Házban nyit a Jam Garden.

18:00: Népkert: Retró autók kiállítása - Retropartizánok: A sátor alatt állítják ki a legértékesebb, ritka autókat. Itt az autók tulajdonosaival beszélgethetünk a gyűjtői darabokról. A retró autóval érkezők számára úgynevezett mozgó parkolót is kialakítanak. A szervezők filmvetítéssel a régi idők autósmozijait is megidézik. Elindítanak egy Retropartyzánok rádiót is, amit helyben az autókban is lehet fogni, így minden, ami a színpadon történik, hallható lesz a kocsiban is. A műsort Abaházi Csaba vezeti. A három nap alatt felvonulnak a keleti autógyártás mellett Csepel teherautók, retró buszok, ÁFOR nyergesek, traktorok, buszok és a nyugat autóműremekei közül is megtalálható lesz néhány, így Porsche 911-es és Mercedesek, BMW-k is. A kicsiknek és a nosztalgiázás kedvelőknek lehet érdekesség a korabeli Csepel tűzoltóautó és Lada rendőrautó. Tartanak tesztvezetést, kitelepül a Budapest Retró Élményközpont, a Totalcar Tulaj a pályán műsora kétszer bejelentkezik a fesztiválról. A három napos rendezvényen színpadi programok is lesznek: pénteken Dj Dominique és Zoltán Erika, szombaton Trabarna, Spencer Hill Magic Band és az Első Emelet lép fel.

9.00 - 18.00: Pillangó Cukrászda mellett: Tarka piac

Forrás: hatvaniturizmus.hu

Gyöngyös: 17:00: Vachott Sándor Városi Könyvtár: a Harmadik szólam című gyöngyösi antológia kötetbemutatója. A szerzőkkel beszélget Molnár Katalin, a líra könyvesbolt vezetője.

Szombat, június 11:

Eger:

10:00-16:00: Bűn- és baleset-megelőzési nap lesz a Nemzedékek terén a Felsőváros Csillagai – közösen a közösségért elnevezésű pályázat részeként

10:00 - 15:00: Dobó-tér: Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál: A Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál eddig sohasem látott, a Kárpát-medence harminc helyszínén egyidőben, azonos programpontokkal megvalósuló nagyszabású rendezvény, közel 20 000 táncos, zenész és kézműves részvételével. Résztvevő néptánc együttesek Egerben: Felsőtárkány, Szederinda, Kacus (Ecséd), Vidróczki, Zéta, Pitypang (Egerszalók), Hort, Pántlika, Palóc fonó, Mikófalva, Lajtha Együttes. A rendezvényen a Gajdos zenekar muzsikál.

11:00: Bródy Sándor Könyvtár: Karády Anna A füredi földesúr című kötetét mutatják be. Az alkotó első regénye A füredi lány címet viseli, ezután írta meg a Cigányélet grófi módra című novelláját, majd megszületett A füredi földesúr című alkotás. A szervezők arra buzdítják az érdeklődőket, hogy gyermekeiket se hagyják otthon, ugyanis a könyvtárosok a bemutató ideje alatt kézműves foglalkozást tartanak, így az egész család jól szórakozhat.

Andornaktálya: 8.00-14.00-ig Andornaktályai zsibvásár a Sarlós Boldogasszony templom előtti téren és a Zenevölgyben!

Szomolya: 9:00: A Szomolyai Kaptárkövek Természetvédelmi Terület értékeinek megtekintése szakvezetett túra keretében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében. A szakvezetett túra - ami a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat részeként valósul meg - ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, e-mailben jelezzék részvételi szándékukat! A túra útvonala: Szomolya faluközpont (autóbusz-megálló) - Kaptárkő tanösvény - Szomolya faluközpont (autóbusz-megálló). A találkozás időpontja, helyszíne: 2022. június 11. (szombat) 9:00, Szomolya, faluközpont (autóbusz-megálló). A túra időtartama: 4 óra. Maximum létszám: 40 fő. A túra vezetője: Bíró Tibor. Információ és jelentkezés: [email protected]; +36 30 756 3256

Hatvan:

10:00: Grassalkovich Művelődési Ház és Díszkert egész nap: Népmesefesztivál

A Népmesefesztivál programja
Forrás: hatvaniturizmus.hu

Népkert: Retropartyzánok - régi autó kiállítás 

Vasárnap, június 12:

Gyöngyös: 11:00: zsidó temető: a gyöngyösi gettó 1944-es kiürítésének napja alkalmából holokauszt-megemlékezés: Weisz Péter, Horváth László, Deutsch Péter rabbi.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában