Felújítás

2022.06.15. 21:40

Tervezőt keresnek az egri stadion felújításához

A sportlétesítmény alkalmas lesz NB II-es mérkőzések lebonyolítására is.

HEOL

Az egri stadion

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Építők honlapja szerint az Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő Szentmarjay Városi Stadion focipályája és az azt körülvevő atlétikai pálya nemrégiben teljes mértékben megújult. A tulajdonos a jelenlegi stadiont szeretné korszerűsíteni. A rekonstrukcióban  

  • megépül egy új főépület
  • újjáépítik és fedik a lelátókat
  • tűzjelző, riasztó és beléptető rendszert építenek ki.

A cél, hogy a létesítményben NB II-es mérkőzéseket is lehessen rendezni

Az új építményeknek tehát meg kell felelniük az MLSZ infrastruktúra-szabályzatának, amely „D” kategóriát ír elő. Az európai közbeszerzési értesítőben megjelent ajánlati felhívás szerint az ajánlatkérő engedélyes szintű tervekkel rendelkezik, ajánlattevőknek a szabályzatnak megfelelő kiviteli terveket kell elkészíteniük.

A sportlétesítmény 41 801 négyzetméteres területének 30%-a építhető be. A beruházás során létrehoznak egy kétszintes VIP épületet, öltözőkkel, gépészeti helységgel, elektromos helységgel, az emeleten pedig tárgyalókat, irodákat, stúdiókat alakítanak ki. Az épület lapostetős lesz, kavicsos leterhelő réteggel. A fő lelátó 4 épületegységből áll majd, amely mosdókat, büféket foglal magában a szurkolók számára. A vendég lelátót részt 67 négyzetméter nagyságúra tervezik.

A modernizálás során a szükséges védelmi rendszerekkel szerelik fel a stadiont

Az automatikus tűzjelző rendszer kiépítése a tűzvédelmi műszaki leírás értelmében szükséges. Az épületet riasztó rendszerrel látják el. Az egyes helyiségekbe mozgásérzékelőket telepítenek, a bejáratokra nyitásérzékelőt, a nagy üvegfelületekhez üvegtörés-érzékelőt terveznek. Ezen túl beltéri és kültéri kamera rendszert, valamint beléptető rendszert építenek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában