Tragédia

2022.06.23. 20:31

Tovább keresik a 14 éves hatvani fiú hirtelen halálának okát

Továbbra sem egyértelmű, hogy mitől halt meg az elmúlt héten S. Máté. A hatvani 14 éves diák a Kossuth Lajos Általános Iskolában az első tanóra megkezdése előtt néhány perccel lett rosszul, kiesett az iskolapadból, majd meghalt. Az életét sem a tanárok, sem a mentők gyors beavatkozása nem tudta megmenteni.

K. B. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A sajtóban, így portálunkon is, különféle hírek láttak napvilágot arról, hogy mi okozhatta a diák hirtelen halálát. Felmerült az is, hogy különféle betegségei voltak Máténak, túlsúlyos volt és energiaitalt ivott a tanóra előtt.

Ez utóbbi információt az édesanyja cáfolta. 

A tragédia előzményei nem egyértelműek, további vizsgálatokra lesz szükség. Erre lehet következtetni, miután a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Mezeiné Kovács Nikoletta csütörtökön azt a tájékoztatást adta, hogy a haláleset körülményeit a Hatvani Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Más forrásból a portálunk úgy értesült, hogy vele született szívbetegség idézhette elő a fiú sajnálatos korai halálát. 

Közleményt adott ki a Hatvani Roma Önkormányzat is. Abban azt közlik, hogy pénteken délelőtt 10 órakor a hatvani belvárosi temetőben vesznek végső búcsút a tragikus hirtelenséggel elhunyt fiútól. 

Baranyi Krisztián, a nemzetiségi önkormányzat tagja elmondta, az a gyűjtés, amit a mélyszegénységben élő édesanya megsegítésére indítottak, sikeres volt, hiszen több mint egymillió forint gyűlt össze a szervezetük elkülönített számláján. Ebből fedezik a temetés költségeit, mivel az édesanya ezt nem tudta volna finanszírozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában