Múzeumok Éjszakája

2022.06.25. 19:37

Varázslatos estét tartottak a Líceum tornyában

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Líceum is készült a Múzeumok Éjszakájára.

Sz. M. L.

Különféle kísérleteket is bemutattak a Líceumban

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei hírlap

A Tittel Pál Könyvtárat szombat délután öt órától kétéltűek, madarak, hüllők, pókok, bogarak és kisemlősök lepték el. Egyes állatokat nem csak simogatni, hanem kézbe fogni is lehetett. A program alatt kézműves foglalkozást is tartottak, a Járt és járatlan utak a Líceumban családi program pedig arra adott lehetőséget, hogy felfedezzék a könyvtárnak otthont adó, több mint kétszázötven éves épületet. 

A Líceum 212-es teremében, este hat és tíz óra között, előkerültek a diafilmek, a sötétítő és a babzsákok. 

Háromféle vezetett Líceum-túrát is ajánlottak az érdeklődőknek, megismerhették a Líceum Dísztermének és Kápolnájának freskóit. A Múzeumok Éjszakáján a teljes rendezvény alatt szabadon látogatható volt az Öltések közt az idő és az Aranybulla Emlékév kiállítás. 

A leglátványosabb élmények a Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpontban kezdődtek este hat órától, ahol az érdeklődők megismerkedhettek a Naprendszer születésével, s életútjával, rendhagyó órákra, planetáriumi műsorra várták az érdeklődőket, volt fizikai foglalkoztató, s Jégkorszak a laboratóriumban címmel közel mínusz kétszáz fokon mutattak be kísérleteket, de túlélési gyakorlatban is rutint szerezhettek fizikus és kémikus módra a vendégek.

Az Érseki Palotában a Gárdonyi évhez kapcsolódóan pedig dr. habil Kusper Judit, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Kar, Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete igazgatója Egy mester műhelytitkai címmel tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában