Vadállat

2022.07.28. 09:48

„A kislányommal sétáltunk, amikor megláttam” - párducot látott az anyuka a zagyvaszántói réten?!

Olvasónk képet is küldött az állatról.

HEOL

Forrás: Nagy-Filkor Fanni/Beküldött fotó

Csütörtök reggel írta Nagy-Filkor Fanni nevű olvasónk, hogy egy hazánkban igencsak szokatlan állatot vélt felfedezni Zagyvaszántó határában. Mint írta, szerdán „a kislányommal sétáltunk a közeli réten, (Heves megye, Zagyvaszántó) és mivel hobbi természet fotós vagyok, így vittem magammal a fényképezőgépemet. Aztán egyszer kb. 100 méterre előttem lettem figyelmes egy fekete párducra. Nekem személy szerint és a családom szerint is elég nagy egy macskához képest.”

Az eset azért is megdöbbentő, mert januárban is volt hasonló észlelés. Akkor Kiskunhalasnál bukkant fel először még decemberben, majd januárban már Szolnoknál sétálgatott az állat a havas mezőn.

Abban az esetben kiderült, hogy valójában nem párducról volt szó, hanem egy fekete macskáról. Kerecsend polgármestere elmondta, ő maga is találkozott a párduccal, ami nem volt más mint egy fekete macska. 

Tavaly is lencsevégre kaptak egy egzotikus állatot, akkor egy szervál bolyongott a Bükkben. Borsodnádasdon vették észre az afrikai szavannákon őshonos vadmacskát, majd Eger közelében is lefotózták, egy kertben pedig le is videózták.

A szervált aztán befogták, és biztonságba helyezték a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyén. Akkor az állatban azonosító chipet találtak, azaz valaki kedvtelésből tarthatta. Később sajnos koronavírusban elpusztult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában