Rendszámtábla

2022.07.01. 08:53

Átadták az első új rendszámot Egerben

Július elsejétől már csak új rendszámmal lehet forgalomba helyezni járműveket.

Molnár Helga

Ignácz Balázs adta át az új rendszámtáblát Tóth Tímeának

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Tóth Tímea vehette át péntek reggel az első új típusú rendszámot megyénkben. Neki Ignácz Balázs, a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja adta át azt az egri kormányablakban. Mint mondta, az új rendszámtáblákon négy betű és három szám szerepel, rajta van Magyarország címere is.

A három betűs rendszámokat 1990 nyarán vezették be, a karakterkészlet néhány éven belül kifutott volna, ezért volt indokolt a megújítás.

– Fontos kiemelni, hogy az intézkedés a már forgalomban lévő jelzéseket nem érinti – húzta alá. Az új rendszámtáblákat felmenő rendszerben vezetik be, azokból július elsejétől a hazánkban újonnan forgalomba helyezett járművek kapnak. A már használatban lévő hatósági jelzéseket nem kell új táblákra cserélni, tehát senki nem kényszerül felesleges utánajárásra.

– Az új típusú rendszámtáblákért a megszokott összeget kell fizetni, ez 13 éve változatlan – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy Heves megyében 2021-ben közel nyolcezer rendszámot adtak ki a kormányablakok.  

A megye első, új típusú rendszámát Tóth Tímea vette át Ignácz Balázs kormánymegbízottól.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában