Rendezvény

2022.07.30. 18:19

Átrendezte kicsit a vihar a családi napot Egerfarmoson

Családi napot tartanak Egerfarmoson. A reggeli órákban jó időben álltak neki a főzésnek a csapatok. A kispályás foci is napsütésben kezdődött. Az éjszakai órákba nyúló rendezvény menetében a kora délutáni vihar okozott csúszást.

S. S.

A füzesabonyi kertbarátoktól Nagy László, Juhász Lajos és Veres Kálmán készíti a parasztlecsót

Forrás: Sike Sándor/Heves Megyei Hírlap

Igen gazdag a kétnapos egerfarmosi családi nap programkínálata. Szombaton reggel a szihalmi fúvósok adtak jó hangulatot a faluban, s velük egy időben a főzőcsapatok is nekiláttak a finomabbnál finomabb ételek elkészítésének a futballpálya melletti területen. Az egyik helybéli főzőpáros például kakaspörkölttel próbálta megnyerni a zsűri tetszését. Gombos Tamás azt mondta, hogy semmi extrát nem terveznek, falusi módra készítik az étket.

A szintén farmosi Antal Emil a fiával közösen tüsténkedett a kondér körül. Tejfölös harcsapaprikást főztek juhtúrós, kapros galuskával. Ők is reménykedtek a jó eredményben, hiszen ezzel a főztjükkel egyszer már megnyertek egy versenyt ezelőtt öt esztendővel.

Parasztlecsó készítésével foglalatoskodtak a füzesabonyi kertbarátok. Ottjártunkkor éppen a bőségesen adagolt szalonna sült az edényben. Nagy László, a Füzesabonyi Kertbarátok Köre Egyesület elnöke, Juhász Lajos és Veres Kálmán tüsténkedtek a tűz körül. Az elnökük azt mondta, hogy nem cifrázzák, igazi lecsókolbászt sütnek a lecsóba, s arra is ügyelnek, hogy a paprikát hosszában vágják, mert így másként jönnek elő az ízek. Természetesen a főzőcsapat körül ott szorgoskodott – mint az ilyenkor megszokott – a kertbarátok legalább tíz további, főként hölgy tagja.

Az események délután egy óráig tartottak az eltervezett rend szerint, amikor lecsapott a vihar. Petrik László polgármester később azt közölte, hogy bár voltak, akik hazamentek, csúszással ugyan, de lebonyolítják a délután négytől tervezett kulturális programokat. Ebben helyi és környékbeli hagyományőrző együttesek fellépése mellett lesz lehetőség élőzenés szórakozásra, éjszakába nyúló bálra egyaránt.

Vasárnap sem telik majd eseménytelenül a családi nap: a szentmisét követően templomi koncerten lép fel az erdélyi László Attila, majd megemlékezést tartanak Kandó Kálmán szobránál.

A polgármester örömét fejezte ki amiatt, hogy eljött rendezvényükre a testvértelepülésük, Vágás kilenctagú delegációja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában