Játszótér

2022.07.13. 13:55

Az átányi gyermekek régi álma valósult meg + fotók

A beruházás közel ötmillió forint hazai forrásból valósult meg.

Szabadi Martina

A gyerekek alig várták, hogy birtokba vegyék a játszóteret

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Egy játszótér mindig a falu jövőbe vetett hitét mutatja, hiszen a gyermekek a települések, az emberiség jövőjét jelentik. Úgy látom a jelenlévők szép számából, hogy a faluban élőket érdekli, hogy mi történik a Átányban. Ez jó, s erre a jövőben még nagyobb szükség lesz, hiszen soha nem látott kihívásokkal szembesül hazánk – mondta dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő a Magyar Falu Program keretében megvalósult játszóudvar átadóján szerdán, Átányban. 

Jámbor Dénes, Átány polgármestere és dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője játszóteret adott át
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Szükség van arra, hogy önök találkozzanak, beszélgessenek a jövőről, és arra is, hogy példát mutassanak a gyermekeknek, hiszen nem mindegy, mit hallanak szüleiktől. Magyarország kormánya elkötelezett a családok védelme mellett, ezt mutatják a már bevezetett családpolitikai intézkedések is – tette hozzá. Kiemelte, a Magyar Falu Program sikeres, jól tükrözi a kormány hozzáállását a vidékhez, a vidéken élé emberek boldogulásához. Mint mondta, a négyszeresére növekvő energiaárak olyan kihívást jelentenek, amelyek következtében akár szűkösebbé is válhatnak a jövőben ezek a források.

– Az átányi gyerekek régi álma valósult meg, olyan hely készült, amelyet nem csupán az iskolások vagy óvodások használhatnak, hanem a település összes gyermeke. Egy önkormányzatnak nem is lehetne nemesebb feladata, mint az, hogy a felnövekvő generáció kívánságát teljesítse – mondta Jámbor Dénes polgármester.

Nagy volt az öröm az új játszótéren
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mint már írtuk, a beruházás közel ötmillió forint hazai forrásból valósult meg, illetve néhány játékot az önkormányzat önerőből vásárolt, összesen csaknem egymillió forintot tettek a pályázati pénzhez.  A közterületi játszóudvar minden nap reggel nyolc és este hét óra között várja a tizennégy év alatti gyerekeket, akik az átadáskor azonnal örömmel birtokba is vették a területet. Az eseményre vattacukor készítő gép is érkezett az önkormányzat jóvoltából. Jámbor Dénes polgármester elmondta, a településen jelenleg körülbelül kilencven óvodás van, a református iskolában pedig nyolcvan gyerek tanul, ők főként más településeken élnek. A tankerület által fenntartott intézménybe pedig majd százhatvan átányi jár.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában