Bréking

2022.07.22. 18:17

Bejelentés: nem a tűzijátékra pocsékolják el a pénzt Hatvanban sem

A tűzijáték helyett rezsitanácsadó irodát hoznak létre, hogy a hatvaniak is jobban tudjanak alkalmazkodni az új árakhoz.

K. B. L.

Illusztráció

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Ebben az évben Hatvanban sem rendezik meg augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén az esti tűzijátékot – jelentette be pénteken Horváth Richárd, a város polgármestere. A döntést azután hozták meg, miután egyre több hazai önkormányzat határozza el azt, hogy a jelenlegi rezsiárváltozások mellett túlzó volna minden egyes közpénz-forint költése egy néhány perces látványosságra. Mint fogalmazott a polgármester, a városvezetéssel úgy érezték, ez a helyes döntés. Az elmúlt napok bejelentései, a nagymértékű rezsi áremelkedés sokakat sodort nehéz helyzetbe ebben az egyébként sem könnyű időszakban. Az állampolgárok, a hatvaniak terhei egyre csak nőnek. Most összefogásra, kitartásra és észszerűségre van szükség - emelte ki Horváth Richárd.

A tűzijátékra fordított összeg nem vész el, hiszen a továbbiakban szeretnének szakmai segítséget nyújtani abban, hogy az ingatlanok fenntartási költségeit hogyan lehet optimalizálni a megváltozott rezsiszabályok között is. 

- Éppen ezért a tűzijáték összegét, nyolcszázezer forintot egy energetikai tanácsadó iroda létrehozására fordítjuk. A szolgáltatás minden hatvaninak ingyenes lesz. Elkezdtük az előkészítést, néhány héten belül szeretnénk indulni - jelentette be a hatvani polgármester, aki egyúttal kérte a hatvaniak segítségét és megértését abban, hogy a rezsikrízisben  sokaknak tudjanak segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában