Ügyintézés

2022.07.15. 06:50

Pétervásárán bezárt az OTP Bank fiókja, de hogyan tovább?

Hosszú éveken keresztül működött Pétervásárán a környék népszerű bankfiókja, amelyet az OTP Bank Nyrt. üzemeltetett. Azonban június 24-től a térségben élőknek egészen Egerig vagy Bátonyterenyéig kell utazniuk azért, hogy személyesen intézhessék ügyeiket.

O. N.

A bezárt fiók épülete Pétervásárán

Forrás: Google

Portálunk többek között az iránt érdeklődött az említett banknál, hogy vajon mi indokolta a fiók bezárását, illetve tervezik-e tovább működtetni az ottani ATM automatát. Az OTP Bank vállalati kommunikációs csoportjától közleményként a következő válaszokat kaptuk:

Mint írják, a bátonyterenyei és pétervásárai fiók 2022. június 24-től összevontan működik Bátonyterenyén. Ezt a döntést komoly előkészítés előzte meg, amely során számos szempontot mérlegeltek, egyebek mellett figyelembe vették a fiókok területi elosztását is. Az OTP Bank célja az, hogy a korábbinál színvonalasabb, modernebb és az ügyfeleik elégedettségét növelő kiszolgálást tudjanak nyújtani. Az eddigi tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a szolgáltatási színvonal növekedése lényegesen fontosabb szempont az ügyfeleknek, mint az összevonással okozott kellemetlenség.

A település térségében élőket elszomorítja a fiókbezárás. Az idősebb korosztály közül többen úgy vélik, hogy számukra nem adatik meg az a digitális háttértudás, amellyel az interneten keresztül tudják intézni az ügyeiket. Ebből kifolyólag rá vannak kényszerítve a hosszabb utazásra: például Pétervásáráról Egerbe egy buszos út időtartama egy és másfél óra között mozog, ami oda-vissza minimum két órát jelent. Bátonyterenyére egyébként félóra az út tömegközlekedéssel, de ez sem tölti el őket örömmel. - Legalább az automatát meghagyták - csak ennyit mondott egy idős, Pétervásárán élő férfi portálunknak arra a kérdésére, hogyan érintette őt a fiókbezárás.

Az OTP Bank Nyrt. vállalati kommunikációs csoportja hozzátette: a változó ügyféligényeket figyelembe véve a bank folyamatosan fejleszti szolgáltatásait. A koronavírus járvány hatásaként az a tapasztalatuk, hogy ügyfeleik nagy része szívesebben veszi igénybe az interneten, illetve okostelefonnal elérhető szolgáltatásaikat. A digitálisan aktív ügyfelek aránya korábban is dinamikus és folyamatos növekedést mutatott, de a járvány időszakában ez nagyon látványos volt. 

Close,Up,Shot,Of,African,Man's,Hands,Holding,Mobile,And
A digitális ügyintézés maradt, vagy az utazás
Forrás: Shutterstock

- Azt tapasztaljuk, hogy azok az ügyfelek, akik egyszer kipróbálták már a digitális ügyintézési módot, nem térnek vissza az adott tranzakció elvégzése miatt a fiókokba. A különböző ügyintézési típusok közül az internetes számlafizetési megoldások a legnépszerűbbek: több mint ötszörösére nőtt 2020-ban azok száma, akik az OTP internetbank és mobilbankon keresztül, mobiltelefonnal intézik pénzügyeiket. Megújult elektronikus szolgáltatásainkkal is ezt az igényt szolgáljuk - közölték.

Az ATM továbbra is elérhető lesz Pétervásárán.

Felhívták a figyelmet arra, hogy ha valamely ügyfelüknek segítségre van szüksége, a fiókjaikban dolgozó kollégáik készséggel megmutatják, hogyan működnek a fent említett megoldások. Egyébként a fejlesztési stratégiáikban a bankfiókoknak is komoly szerepet szánnak: a fiókok szerepe nem halványul, ugyanis a komolyabb befektetési vagy hitelezési kérdésekben ügyfeleik ugyanúgy igénylik a személyes tanácsadást, mint korábban. Tehát a fiókhálózatban dolgozó, nagy tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező tanácsadó kollégák munkájára a mai napig nagy szükség van - tudtuk meg a bank közleményéből.

Pétervására polgármesterét, Eged Istvánt is megkérdeztük a bankfiók bezárásáról.

Az önkormányzatnak több számláját is az OTP Bank vezette, így elég kellemetlenül érintett minket, amikor megtudtuk, hogy a településen lévő fiók bezár. Ráadásul erről nem értesítettek minket időben, ezért az egész ügy "hogyanját" nem tartom egy korrekt lépésnek, sőt mindinkább barátságtalannak. Egy országosan kiterjedt, neves bankról van szó és ebből fakadóan méltatlannak találtam a kivonulásuk módszerét - mondta a polgármester.

Hozzátette, még ő sem tudja azt, hogy mi lesz a bezárt fiók helyén. 

- Annyit tudok, hogy ősszel történik majd egy értékbecslés és annak alapján fogja értékesíteni az ingatlant az OTP Bank Nyrt. Véleményem szerint más, Magyarországon jelenlévő bank nem fog fiókot nyitni Pétervásárán. Viszont a Takarékbank Zrt. meg fog erősödni, a város nem marad fiók nélkül - összegezte Eged István, a település vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában