Rejtély

2022.07.12. 17:28

Derékig ér a fű egy egri játszótéren, de a méhlegelőket nem találjuk

Olvasónk derékig érő fűre panaszkodott, a városgondozást leterhelte a kánikula.

Szabadi Martina

Nagyra nőtt a fű a Frédi Béni játszótéren

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Olvasónk arra panaszkodott, hogy derékig ér a fű a felsővárosi II. Rákóczi Ferenc úton, a Frédi-béni játszótéren. Kiemelte, úgy látja idén még egyszer sem vágta le a gazt az egri városgondozás, ezen  a területen, így az akkorára nőtt, hogy négy éves gyermeke egyszerűen eltűnik benne. Hozzátette, a magas fű nem csak nem túl esztétikus egy játszótér környékén, de könnyűszerrel rejtőzhetnek benne kullancsok, vagyok olyan rovarok amelyek csípése allergiás reakciót válthat ki a kisgyermekeknél.

Lapunk megkereste a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetőjét aki elmondta, kapacitásukhoz mérten ütemezetten haladnak a fűnyírási feladatokkal a városban, de ha elmaradt a munkavégzés, akkor pótolják. 

– Még hétfő délután folyamán ellenőrzik a kollégák, hogy mulasztás történt-e és természetesen amit lehet levágják a magasra nőtt füvet a játszótéren, legkésőbb kedden. A feladatunkat folyamatosan végezzük, de a kánikula jócskán próbára tette a kapacitásunkat, a locsolási feladatokhoz és a növények pótlásához is sok ember munkájára volt szükség az elmúlt hetekben – mondta portálunk kérdésére Juhász Géza.

Mint ahogy arról már beszámoltunk Vadvirágos Rét Programot jelentett be tavasszal az önkormányzat, terveik szerint az új szemléletű zöldfelület-gazdálkodás során parki gyepfelületeken jelöl majd ki olyan “foltokat” a Városgondozás, amelyeket az évi öt-hét kaszálással szemben csupán egy-három alkalommal vágnak majd le. A területen a vadvirágok, például zsályák, boglárkák, ibolyák, habszegfűk, lednekek és más pillangósvirágúak, kutyatejek, veronikák is meg tudnak erősödni, virágozni. A virágzást követően a növények elvetik magjukat. A bejelentés szerint ezeket a Mátyás Király úti Lidl bevásárló központnál, a K2-es úton a körforgalom mellett, a Zöldfa, az Egri csillagok, a Joó János, utcában illetve a Tátra és a Koszorú utca közötti zöldterületen, továbbá a Bervai út mellett és Kőkút úti forrás környékére tervezték, azonban az említett helyszínek többségén nem találtunk a fent leírtakhoz hasonlót. Portálunk információi szerint a városgondozás mindenhol vágja a füvet, így az önkormányzatnál érdeklődtünk arról, mi történt a méhlegelőkkel. Amint válaszolnak, cikkünk frissül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában