Gyógyszer

2022.07.27. 14:30

Dr. Pócs Alfréd az Ivermectin-vizsgálatok eredményét követeli

Az Ivermectin gyógyszer világnapja július 23-án volt, ennek okán dr. Pócs Alfréd, egri önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót szerdán, a városháza üvegtermében.

M. H.

Dr. Pócs Alfréd, egri önkormányzati képviselő

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Mint mondta, hazánkban 2020. december 7-én jelentették be, hogy vizsgálják a covid-19 vírusra gyakorolt hatását, ám azóta ennek nincs eredménye.

– Már a harmadik fázisú klinikai kísérletek zajlanak, de nem tudunk semmit. Időszerű lenne, hogy Magyarországon is bevezessék, mert a világon már négymilliárd ember használta, ez egy Nobel-díjas készítmény – taglalta.

Az Ivermectin antibiotikum, mely a vírusokra is hat. Mint mondta, akik ellenzik, elméleti szakemberek, akik mellette állnak gyakorlati emberek.

– Oltottnak és oltatlannak egyaránt hatásos. A gyógyszer blokkolja a vírus működését, könnyen jut a sejtbe, kíméli a szívet – részletezte. Hangsúlyozta, felszólítja az egészségügy vezetőit, nyilatkozzanak az Ivermectin vizsgálatának részleteiről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában