Buli után

2022.07.11. 17:30

Hétvége Egerben: eltűnt virágok, szemét és újabb ürülékkupacok csúfítják a köztereket

A szemét már csak hab a tortán, a nagyobb rendezvények után a pechesek emberi végtermékbe botlanak a város utcáin.

Szabadi Martina Laura

Az Érsekkertben dolgoznak a Városgondozás Eger Kft. munkatársai

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Véget ért az Egri Bor Ünnepe, amely megtöltötte a Szmrecsányi Lajos Érsekkertet. A rendezvény után azonban – ahogy a legtöbb nagyszabású esemény után a városban – ott maradtak azok nyomai, akik nem éppen a kulturált szórakozásról tettek tanúbizonyságot az elmúlt napok alatt. 

Az Érsekkert tőszomszédságában van egy fagyizó, amelynek a tulajdonosa nyitáskor szembesült azzal az állapottal, amely az esemény után maradt. Erről fotókat is közzétett: szemét borította a környéket, a fagyizó háta mögött pedig valaki eléggé biztonságban érezte magát az éjjel ahhoz, hogy ott végezze el a dolgát. 

Egy egri nő pedig arra panaszkodott, hogy vasárnap hajnalban valaki egyszerűen elemelt a háza elől néhány – egyébként kifejezetten nehéz – virágtartót, az egyiket a benne lévő virággal együtt. 

– Nem az én feladatom ítélkezni, de a lopás az mégiscsak lopás, vagyis tényleg tolvaj vagy. Hiszen nem kérted el, amit elvittél. Szívesen odaadtam volna pedig, mindenki szereti a virágokat, és ha olyasvalamit adunk a másiknak, amit szeret, az nekünk is öröm – üzente az elkövetőnek Sárvári Marianna. Hozzátette, persze nem bizonyos, hogy valaki a fesztivál után illuminált állapotban nyúlta le a virágtartót. Az is lehetséges, hogy előre megfontolt szándékkal, tiszta fejjel tulajdonította el a háza díszeit.

A Városgondozás Eger Kft. vezetésénél is érdeklődtünk arról, hogy mennyivel több dolguk akad a nagy rendezvények után, és most mit tapasztaltak. Juhász Géza már korábban elmondta, sajnos rendkívül embert próbáló feladat tisztán tartani a várost hétköznaponként is. A belvárosban például bármelyik utcasarkon szembe találhatjuk magunkat egy kupac emberi ürülékkel, ehhez rendezvény sem szükséges. 

– A városgondozás szerződéses alapon vállalja minden ilyen esemény után a hulladék eltakarítását és a közterület rendezését. Ez még jelenleg folyamatban van, így a hulladék mennyiségével, a károkozás mértékével nem vagyunk tisztában. Egyértelműen látszik, hogy azok az útvonalak, amelyeket a részvevők használtak, szemetesek, annak ellenére, hogy plusz gyűjtőedényeket is kihelyeztünk. Sok ilyet egyébként meg is rongáltak, s valóban számos helyen nem csak a vandál tettek és a szemét, hanem emberi "produktumok" is csúfítják az utcákat – árulta el kérdésünkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában