Egri Csillag

2022.07.06. 09:10

Emlékborokat jelentettek be Egerben a borünnep előtt

Az Egri Bikavér Borlovagrend, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Dobó István Vármúzeum közös sajtótájékoztatót tartott kedden a Gárdonyi Géza Emlékházban.

F. V. E.

Közös sajtótájékoztatót tartottak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulója alkalmából Egri Csillag és Egri Bikavér emlékborokat jelentettek be az eseményen. Az egri bortermelő közösség kiemelkedően magas minőségű borok megalkotásával kíván tisztelegni híres írónk emléke előtt. 

A közösségi bor megvalósításához bortermelők, szőlőtermelők, magánszemélyek, cégek, valamint egri borvidéki önkormányzatok is csatlakoztak.

A borokból származó bevételt a Gárdonyi Géza Emlékház és az Egri borvidék marketingjére fordítják majd.

A Gárdonyi Egri Csillag Superior 2021 válogatott alapborokból született gazdag ízű, izgalmas, nagy egri fehérbor. Több fajta háziasításából született, melyet májusban bepalackoztak, összesen 621 üveggel. 

Bemutatását a Gárdonyi Egri Borkóstoló Gálán tartják majd augusztus 13-án a Líceum dísztermében, itt lesz lehetőség először megkóstolni a nedűt. 

A Gárdonyi Egri Bikavér Superior 2021 egy izgalmas és szép évjárat kiemelkedő vörösbora. Mély, összetett és gazdag ízek jellemzik. Ebből 800 liter készült. Bemutatását 2023 tavaszára tervezik, a Gárdonyi Egri Borkóstoló Gála részeként. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában