Testületi

2022.07.12. 17:11

Értékpapírok vásárlásáról is döntöttek Gyöngyösön

Átgondolta a pénzügyi portfólióját a gyöngyösi önkormányzat

Sz. Sz. I.

A város közvilágítását is korszerűsítik

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület keddi rendkívüli ülésén úgy határozott, hogy az önkormányzat 600 millió forint névértékű önkormányzati magyar államkötvényt visszavásárlásra bocsásson a Magyar Államkincstár rendelkezésére. Az értékesítéséből befolyt összeg további befektetésével kapcsolatban a grémium felhatalmazta Hiesz György polgármestert, egyrészt, diszkont kincstárjegy elnevezésű, illetve önkormányzatok számára is elérhető, az államkincstár által forgalmazott értékpapír vásárlására legfeljebb 200 millió forint névérték összegig. Másrészt arra, hogy az önkormányzat számlavezető bankjánál maximum 400 millió forint összegig betét formájában kösse le azt. A grémium felkérte Kovács Róbertet, az önkormányzat pénzügyi és költségvetési igazgatóját, hogy az idei költségvetési rendelet soron következő módosításakor a változást vezesse át. 

A grémium arról is döntött, megbízza a polgármestert, hogy a gyöngyösi Geo-Lux Kft.-vel kössön szerződést 63 közvilágítási lámpatest ledes típusúra cserélésére, több mint tizennégymillió-százezer forint összegben. Juhász Katalin városfejlesztési és városüzemeltetési igazgató arról tájékoztatta a testületet, hogy 27 lámpatest cseréje a Harmadosztály elnevezésű városrészben, 36 darabé pedig a Vachott Sándor, a Páter Kis Szaléz és a Mikszáth Kálmán utcákban, a Barátok terén és a Fő tér 10. számnál található parkolónál lesz. A szerződéskötéshez szükséges fedezet a a költségvetésben rendelkezésre áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában