Testületi ülés

2022.07.14. 11:26

Fejjel lefelé áll majd a ház Mátrafüreden

A gyöngyösi képviselő-testület plusz támogatásról és ingatlan bérbeadásáról is döntött keddi rendkívüli ülésén

Sz. Sz. I.

A Harkály Ház mellett tervezett épületnek nemcsak a tükörképe lesz majd fordított

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A grémium összesen 19 millió forint többletforrást biztosított a Gyöngyös észak-nyugati városrész rehabilitációja elnevezésű pályázat két elemének kivitelezéséhez, adta hírül az önkormányzat. A beruházás többek között hat Szép utcai önkormányzati bérlakás felújítását is tartalmazza, a többletforrás egy része a csapadékelvezetés kiépítéséhez és az ingatlanok kerítésének telepítéséhez szükséges. Utóbbihoz felhasználnák a Jeruzsálem utcai óvoda udvarának bővítése miatt elbontott kerítéselemeket is. Ugyancsak többletforrásra van szükség a Fuvaros utca 3. számú ingatlan közösségi térré alakításához. A beruházás ugyanezen uniós pályázat keretében zajlik, azonban az ott álló ingatlan helyreállítása során előre nem látható problémák jelentkeztek, megoldásuk plusz pénzt igényel. 

A képviselő-testület döntött egy Mátrafüreden lévő önkormányzati ingatlan bérbeadásáról. A 24-es főút mellett, a Harkály Ház szomszédságában fekvő mintegy 700 négyzetméteres területen a bérbe vevő idegenforgalmi beruházást kíván végrehajtani. Egy úgynevezett fordított házat tervez létrehozni Délibáb Ház néven. A  tervezett látványossághoz hasonló, fejjel lefelé álló ház az ország több pontján is nagy népszerűségnek örvend. Érdekessége, hogy a lakóházat formáló építmény nem csak kívülről szemlélve tűnik fejjel lefelé fordítottnak, de berendezését is így helyezik el. A grémium bízik benne, hogy a fordított ház újabb fontos turisztikai célpont lehet Mátrafüreden.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában