Velo60

2022.07.06. 15:13

Hatvanból tekertek Petőfibányára harmincan

Petőfibánya kincseivel is megismerkedhettek azok, akik a Velo60 Kerékpáros Egyesület és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében részt vettek azon a kerékpáros túrán, amelyik Hatvanból indult.

K. B. L.

Kihasználták a jó időt

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Silkó Olivér főszervező arról számolt be a heol.hu portálnak, hogy a vegyes - nyugdíjas és kisiskolás is nyeregbe pattant - összetételű biciklis társaság jól bírta a hőséget. A túra hossza kicsivel több mint harminc kilométer volt és több mint harmincan vettek részt rajta a hétvégén.

A hatvani városháza elől indult a társaság a zagyva gáton Petőfibánya felé. Először a Lőrinci Anna-kápolnánál álltak meg egy kis frissítőre, és meg is nézték a kápolnát. Innen végig tekertek a kerékpárúton Petőfibányáig, ahol a horgásztóhoz érkeztek. Itt a horgászegyesület egy tagja mesélt a helyi bányászat történetéről és persze a horgásztóról. A települést kettéválasztó kétszázméteres alagúton átgurulva a falu központjáig mentek a túrázók a kiállított bányászati kotrógépig. Visszafelé ugyanezen az útvonalon haladtak, majd a csoport tagjai Hatvanban egy közös fagyizással zárták a túrázást. 

Silkó Olivér főszervező közölte azt is, hogy érdemes figyelni a Velo60 facebook oldalát, mert a nyár végén is terveznek további kerékpártúrát.

Címkék#kerékpár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában