Választás

2022.07.24. 21:50

Szoros verseny Szarvaskőben: Kocsa Erika vezetheti a falut

A legfrissebb eredmények szerint megvan a forrás-botrányos oszlatás után az új polgármester.

Sz. M. L.

Rendben zajlott a voksolás a településen

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

21:40

A legfrissebb eredmények szerint Kocsa Erika 54 szavazatot kapott (25,96 százalék), mögötte Benkó Dániel áll, akire 51 választó (24,52 százalék ) húzta az ikszet, őket követi Boros András 45 (21,63 százalék ) szavazattal. Barta Győzőt 34-en támogatták (16,35 százalék) Hibay Éva 16, Király Károly 5, Vitányi Tímea 3 szavazatot kapott.

Kocsa Erika lapunknak az időközi választást megelőzően azt mondta, a helyiek javaslatára indult a polgármesteri székért.

– Békés, szerethető és értékeiről híres Szarvaskőt szeretnék. Ennek fontos pontja az önkormányzat nyílt hozzáállása a polgárokhoz: legyen évente falugyűlés; a képviselők válasszanak maguknak településrészt, ahol rendszeresen tartanak kapcsolatot a lakókkal, s ügyeikkel aktívabban foglalkoznak. Faluvezetői munkámban számítok a civil szervezeteink együttműködésére is – részletezte.

Ma képviselőket is választottak, Nagy Sándorné, Benkó Dániel, Demeter Iván valamint Fodor Istvánné alkotják majd a testületet.

 

19:00

Összesen végül 214 ember szavazott vasárnap Szarvaskőben, ez hatvannégy százalékos részvételt jelent. Rendkívüli esemény, amely megzavarta volna a választás rendjét nem történt.

 

17:00
Dr. Hortobágyi Szilveszter jegyző tájékoztatás szerint délután öt óráig 182 választó voksolt a jogosult 334 választóból a településen, tehát több mint a választásra jogosultak hatvan százaléka járult az urnákhoz. Incidens, fennakadás nem történt.

 

14:00
A jegyző kérdésünkre arról tájékoztatta portálunkat, hogy fél kettőig 142 polgár szavazott a több mint háromszázból.

 

Korábban írtuk

Már hat órakor várakozott az első szavazó a szarvaskői időközi önkormányzati választásra a jelenleg szavazókörként működő hivatali épület előtt.

– Rendben ment az urnanyitás, incidens nem történt a reggeli órákban. Összesen 334 szavazópolgár adhatja ma le a voksát – közölte dr. Hortobágyi Szilveszter jegyző.

A helyi választási bizottság tájékoztatása szerint fél kilenc után harmincegyen adták le a szavazataikat.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, teljes testületet választanak ma a helyiek. Eredetileg csak polgármester választásra lett volna szükség, azonban néhány hónappal ezelőtt a testület feloszlatta magát. Amennyiben nem lesznek olyanok, akik egyáltalán nem, vagy csak elenyésző mennyiségű szavazatot kapnak, a verseny vélhetőleg szoros lesz, hiszen nem csak a polgármesteri székért, a képviselőségért is viszonylag sokan, tizenhárman indultak.

A polgármester- és képviselőjelöltek mindegyike független. Polgármesterjelölt a szavazólapi sorrendben Boros András, Vitányi Tímea, Hibay Éva Györgyike, Benkó Dániel, Barta Győző, Király Károly és Kocsa Erika. Egyéni listás képviselőjelöltek a szavazólapi sorrendben: Németh János, Wächter Helga,  Nagy Sándorné, Polgárdi Krisztián, Lungmayer György, Tóth Eszter, Fodor Istvánné, Sinkovicz István Imre, Demeter Iván, Kárpátiné Ézsiás Edit, Benkó Dániel, Kovács Tesléri Beáta Mária és Barta Győző.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában