Vadászat

2022.07.09. 10:31

„Kafferbivalyt” lőttek Heves megyében

Különleges bakot ejtett el Sárándi Attila, az Átányi Vadásztársaság hivatásos vadásza.

HEOL

Ehhez hasonló agancsa volt a baknak

Forrás: Képünk illusztráció: Shutterstock

A környék nimródjai, akik csak látták a trófeát, „a kafferbivalyos” néven emlegetik a vadat - minderről Nimród Vadászújság számolt be a napokban.

– A tarvadidény végeztéhez közeledve, a hivatásos vadász már próbálja feltérképezni a barkában lévő bakokat – tájékoztatta Sárándi Attila a portált.

– Először februárban vettem észre területbejárás közben, tudtam, ilyen különlegesség nem terem minden bokorban. Jeleztem a tagság felé, hogy amennyiben van rá lehetőség, szeretném elejteni. Bár nem akarok mindenáron bakot lőni... kivéve ezt az egy bakot!

A hivatásos vadász attól a naptól kezdve lehetőség szerint mindennap megnézte a különlegességet. Úgy fogalmazott, hogy május végén sikerült elejtenie egy véletlen találkozásnak köszönhetően.

– A megszokott helyétől kissé távolabb, egy másik búzatáblán vettem észre. Meglátott engem, többször is elugrott, végül utánacserkelve, egy gyepen sikerült elejtenem – fogalmazott.

Sárándi Attila hozzátette: a bak sántított, valószínűleg gázolás, esetleg más baleset áldozata volt, mert a jobb hátsó lába kettő helyen is töröttnek bizonyult. Az agancstő is megsérült, ezek együttesen mind hozzájárulhattak a rendellenesség kialakulásához. A vad korát ötévesre becsülték, az agancs tömege 200 gramm.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában