Elismerések

2022.07.28. 07:19

Másoknak is ajánlják iskolájukat a sikeres lőrinci tanulók

Az országos versenyeken a legjobbak között szereplő diákok közül van, aki egyetemen tanul tovább, más dolgozni megy és szintén tanulna még.

Tóth Balázs

Szőrös Kevin azért választotta a lőrinci középiskolát, mert a közelben volt

Forrás: HMH

Júniusban a ­Lőrinci Március 15. Technikum, Szakképző Iskola több tanulója és pedagógusa is elismerést vehetett át az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központjának egri megyeházán tartott ünnepségén. Az iskola tanulói közül Bődi Viktória Dóra és Szőrös Kevin érték el idén a legkiválóbb eredményeket. Előbbi az Országos Ágazati és Ágazaton Kívüli Szakmai Vizsgatárgyak Versenyén (ÁSZÉV) második helyezést ért el pedagógiai ismeretek tárgyból, utóbbi pedig a Szakma Sztár Fesztiválon, a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen ért el első helyezést a szobafestő, mázoló, tapétázó szakmában. 

Bődi Viktória Dóra a lőrinci középiskolában azért választotta a pedagógia szakot, mert szereti az embereket, a felnőtteket és a gyerekeket, szeret velük foglalkozni, és érdekli, hogy mennyire tudja őket jobb emberré változtatni. Ő Lőrinciben lakik, s helyben volt pedagógia szak, ez volt számára az ideális iskola. Mint mondta, nagyon jó középiskolába járhatott, mindenki nagyon nyitott volt és a más szakmákat tanulókkal is jól ki lehetett jönni. A versenyről az egyik tanára beszélt neki, akkor kezdtek el rá készülni, amikor meghirdették. Emelt érettségi tételeket kapott, azokat tanulgatta, illetve órákon készültek. Mivel tanára nagyszerűen tanította, nagyon egyszerű volt megérteni a tananyagot. A versenynek köszönhetően hamarabb elsajátította a tételeket, így nem kellett az emelt szintű érettségire annyit készülnie. 
Bődi Viktória Dóra elárulta, pszichológus szeretne lenni, s a felvételihez nagyon jól jött a verseny, illetve az ott elért eredménnyel megszerzett száz többletpont. Ezenkívül emelt szintű érettségit tett pedagógiából és angolból is. Ha álma teljesül és elvégzi a pszichológia szakot, talán inkább gyerekekkel szeretne majd foglalkozni. 

Szőrös Kevin azért választotta a lőrinci középiskolát, mert a közelben volt, s jók a tanárok. Jó éveket töltött el itt, s szerinte az itteni oktatóknál lehet legjobban kitanulni a szakmát. Ajánlja másoknak is, egyebek között öccsének is. 

A tavaszi versenyre visszatekintve elmondta, nagyon jó volt, a középdöntő óta készültek rá. A döntőben összerakta fejben a műveleteket, hogy melyiknek kell több száradás, és összejött a siker. Nyugodt volt akkor is, amikor vártak rá, de időben befejezte a munkát, ami szép is lett. 
– Kis korom óta az építőiparban nőttem föl, segítettem a családban. Ez a szakma hiányzott, kőműves, ács van, szobafestő nem volt, de ez is tetszett legjobban, ez áll a legközelebb hozzám. A glettelés nagyon a kezemben van, de a festés, a tapéta szabása, felragasztása, a stukkó ragasztása is – mondta Szőrös Kevin. 

Most elsősorban a munkára koncentrál, de gondolkodik az érettségi megszerzésén is, munka mellett képezné magát tovább. Tervezi azt is, hogy a későbbiekben mestervizsgát tegyen, az jól jönne vállalkozáshoz. A következő időszakban szakember mellett dolgozna, pár év múlva vállalkozni szeretne, reméli, minden összejön. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában