Fejlesztés

2022.07.15. 13:00

Leghamarabb jövőre indul a Hatvan–Hort kerékpárút

Idén még nem, jövőre már inkább elképzelhető, hogy sikeres közbeszerzés után elindulhat a Hatvant Horttal összekötő kerékpárút építése.

K. B. L.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya azt közölte a Hírlappal, hogy már végzik a kerékpárút tervezését. A hatvani Horváth Mihály út végét Horttal csak úgy lehet összekötni, hogy egyes szakaszokon a biciklis forgalmat a meglévő közútra kell vezetni, ezen épülne ki új sáv. Van olyan útszakasz is, ahol forgalomtechnikai eszközökkel alakítanánk ki kerékpársávot. A közútnak az előkészítési munkákat és az építési engedélyeket év végéig kell megszereznie. A kivitelezés csak akkor kezdődik, ha a pénzügyi forrás is rendelkezésre áll – emelte ki a közlemény. 

A korábbi években több kormánydöntés is született azzal kapcsolatban, hogy a Hatvan–Hort közötti kerékpárút megépítése is elsődleges cél a kerékpáros beruházások tekintetében. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában