Zene

2022.07.04. 13:05

Meglepetés az egri Strauss-esten + fotók

Az Egri Szimfonikus Zenekar közreműködésével vasárnap este a Kis Dobó téren tartották a már hagyománnyá vált Strauss-estet.

Sz. M. L.

Jó hangulatban telt a Strauss-est Egerben

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Szabó Sipos Máté karmester, az Egri Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője elmondta, a programon a Strauss család örökzöldjei mellett megemlékeztek a száznegyven éve született Kálmán Imréről is. Az est vendégművészei az Operettszínház és az Operaház kiváló énekesei, Lévai Enikő és Biri Gergely voltak.

– Úgy tűnik, hogy az eddigiektől is többen voltak kíváncsiak az estre, ez bizonyára betudható az előző évek járványhelyzetének: a nagy magány után hiányzik az embereknek a közösség. Jó hangulatú, szép este volt, hálás közönséggel, méltó a városhoz. Az énekesek is csodás teljesítményt nyújtottak. A műsor után is sokan a téren maradtak. Egyébként igyekeztük a fiatalokat is megszólítani, egy tehetséges fiatal lányt a születésnapja alkalmából ért meglepetés, illetve egy negyven éves házassági évfordulóját ünneplő párt is köszöntöttünk, ugyanis igyekszünk folyamatosan kapcsolatot építeni a várossal. Remélem, a következő években is folytatódhat ez a szép hagyomány – részletezte Szabó Sipos Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában