Jubileum

2022.07.23. 19:49

Negyed évszázada töretlen a Szihalmi Fúvósok sikere, óriási bulival ünneplik megalakulásuk 25. évfordulóját

A helyi zeneiskolások eleinte csak a maguk örömére zenéltek, majd egyre többen csatlakoztak hozzájuk, s elhatározták, alapítanak egy zenekart. Azóta töretlen a sikerük.

Fekete-Vadászi Erika

Sikeres volt a jubileum

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szombaton ünneplik megalakulásuk 25. évfordulóját a Szihalmi Fúvósok. Az ország különböző részeiből érkeztek zenekarok, hogy velük ünnepeljenek. A hőség ellenére fergeteges, karneváli hangulatban zajlik az esemény, ahol mindenki legnagyobb örömére muzsikaszóból nincs hiány. Úgy tervezik, hajnalig tartó utcabállal zárják a bulit.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az első fellépésük Szihalmon volt egy pünkösdi ünnepségen, ahol hatalmas sikert arattak. Ezután több környező településre meghívták őket zenélni, a tagokat büszkeséggel töltötte el, hogy a csapatba tartoznak – idézte fel portálunknak a kezdeti mozzanatokat Koós Jánosné Ilka, a Szihalmi Fúvós és Majorett Kulturális Egyesület elnöke. 

Nem csak a megyében, az egész országban hatalmas sikereket értek el 25 év alatt, sőt, külföldön is sokszor fellépnek. 

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A zenekar aktív résztvevője Heves megye és a környék kulturális, sport és egyházi rendezvényeinek. Az önálló koncertek sora mellett több külföldi fesztiválon is szerepeltek. Jártak például Franciaországban, Olaszországban, Montenegróban, Bulgáriában, valamint Erdélyben, Lengyelországban és Portugáliában, ahol szép sikereket értek el, ismertette az elnök. A Fúvósok tevékenységét Szihalom Község Önkormányzata 2015-ben kitüntetéssel ismerte el.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az együttes repertoárja a fúvós menetzenétől a mai slágerekig terjed, fő céljuk között szerepel a fúvós zene és a fúvós hangszerek, illetve a mazsorett-tánc népszerűsítése.

A községbe beérve már szalmabála figurák hívják fel a figyelmet a jubileumi ünnepségre.

Rengetegen részt vesznek a Szihalmi Fúvósok 25 éves buliján.  A forró hangulatot párakapuk hűsítik, meghívott zenekarok és két majorette csoport is gondoskodik a remek hangulatról. A frissítő italok mellett kürtőskalácsot, lángost és finom gulyást is kínálnak. A házigazda szihalmiak lépnek fel utoljára. 

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Kovács Henrik, a Szihalmi Fúvósok karnagya portálunknak elmondta, korábban ő is a csapat tagja volt, Gulyás László után ő vette át a vezetést. Mint mondta, már nagyon várták ezt a napot. Főként könnyűzenei produkciókkal készültek, s úgy tervezik, hajnalig tartó utcabállal zárják a programot.

Nyolc zenekekart hívtak meg, többek között a Balatonfüred Város Fúvószenekara és a Felsőtárkányi Fúvószenekar is együtt ünnepel a házigazdákkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában