A turizmus gondjai

2022.07.08. 14:16

Nem lehet beállni az egri Ady Endre utcai ingyenes parkoló egy részébe

Az autó- és buszparkolóban nehéz helyet találni, jelenleg egy része le van zárva és időnként nyilvános vizeldévé válik.

Sz. M. L.

Az Ady Endre utcai ingyenes parkoló

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ady utcai parkolóról írt olvasónk. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a napokban nem tudott az ingyenes parkolóba beállni, azt ugyanis részben jelenleg az érsekkerti boros rendezvény miatt bérli a szervező, ő pedig bérbe adta elektromos kisautós vállalkozónak. Szerinte ez nem túl jó megoldás, ugyanis ott teszik le az autójukat sokan, akik a városba járnak dolgozni más településekről. Olvasónk kitért arra is, hogy a parkolónak buszparkoló része is van, ahol megállnak a turistabuszok, ám az érkező vendégek leszállás után a fal melletti részt rendszeresen illemhelyként használják. Egyébként arról korábban már beszámoltunk, a parkoló körül más gondok is akadnak, ugyanis az autósok sokszor a turistabuszok helyeit foglalják el. 

 

Minderről az önkormányzatnál érdeklődtünk. Válaszuk szerint az önkormányzat a város több pontján alakított ki díjmentes parkolókat, ahonnan sétával elérhetőek a főbb turisztikai célpontok. Ezek bővítése folyamatos, jelenleg a Hadnagy utcában valamint a Wigner Jenő Szakképző Iskola környékén találhatóak az Ady utcain kívül. 

– Utóbbi helyen a parkoló egyik részét személygépjárművel bárki használhatja, míg a másik rész elsősorban autóbuszok megállóhelyéül szolgál. A Szmrecsányi Lajos Érsekkertben megvalósuló nagyszabású rendezvények alkalmával előfordul, hogy az kiterjed a védett kert szomszédságában kialakított parkolóterületekre is, elsősorban olyan rendezvényelemek elhelyezése céljából, melyek méretükből adódóan nem férnek be az Érsekkertbe. A rendezvény szervezője kérte, hogy a parkoló egy részén dodzsemet helyezhessenek el, többen kérték ugyanis, hogy biztosítsanak a gyermekek számára is szórakozási lehetőséget – közölte az önkormányzat. 

 

A turistákkal kapcsolatos észrevételre válaszul kiemelték, hogy az Érsekkertben található nyilvános illemhely, ez március végétől októberig reggel hat és este nyolc óra között nyitva van. Ugyanakkor a bejelentést megvizsgálják és megvizsgálják, hogy indokolt-e illemhely kialakítása a parkolóban a köztisztaság fenntartása érdekében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában