Találkozó

2022.07.13. 13:12

Novák Katalin köztársasági elnök meghívta az EKKE roma tanulóit a Szépművészeti Múzeumba

Múlt pénteken Novák Katalin köztársasági elnök asszony meghívására roma szakkollégisták - köztük az EKKE Roma Szakkollégium tagjai is - megtekinthették a Szépművészeti Múzeumban a Bosch-kiállítást.

HEOL

Az EKKE diákjai Novák Katalin köztársasági elnökkel találkoztak

Forrás: Novák Katalin/Facebook

"Ezúton is köszönjük a meghívást, hatalmas élmény volt" - olvasható az EKKE Roma Szakkollégium Facebook-bejegyzésében.

Novák Katalin köztársasági elnök az alábbiakat írta Facebook-posztjában:

"Cigány szakkollégista fiatalokkal Bosch rejtélyes világába pillanthattunk be a Szépművészeti Múzeumban. Örömmel beszélgettem velük a tárlatról, és a kiállítás kapcsán a hitükről, küzdelmeikről, sikereikről. Ők azok a cigány egyetemistáink, akik a keresztény roma szakkollégiumoktól kapnak támogatást a mindennapokban. Igazi fiatalok, tele vannak életkedvvel, tudásvággyal és kíváncsisággal. A tárlatot bejárva beszélgetés közben a művésztől, és egymástól is tanultunk. 

Közép-Európa valaha volt legnagyobb Bosch-kiállítását már több mint kétszázezren látogatták meg. Ezek az alkotások nemcsak számos művészgenerációt inspiráltak már, hanem olyan témákat dolgoznak fel, melyek máig foglalkoztatják az emberiséget: az emberi természet, a hit és az emberi élet megpróbáltatásai, a túlvilág és a végítélet.

A nehéz, szinte provokatív képek világában is felvetődik a kérdés, hogyan tudunk az emberi talentumainkkal gazdálkodni, a közösségünktől nem csak elvenni, hanem adni is. A roma fiatalok kérdéseivel és hittel teli válaszaival indulok tovább, biztatva mindenkit, hogy nézze meg a kiállítást." 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában