Önkéntesek

2022.07.02. 19:45

Az Eger Sikeréért Egyesület is segíti a macskák ivartalanítását célzó kezdeményezést

A városban élő utcamacskák ivartalanításáért küzdő önkéntesek támogatása mellett döntött a társadalmi felelősségvállalás jegyében az Eger Sikeréért Egyesület (ESE).

Sz. M. L.

Az egyesület és segít, hogy minél több macska ivartalanítva legyen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mint arról már beszámoltunk, az egri Kövi Rita vezetésével egy tucat itt élő állatbarát azért dolgozik nap mint nap, hogy a megyeszékhelyen élő, több ezer gazdátlan és hontalan macska szaporodását visszaszorítsa az állatok és az emberek érdekében. Az elmúlt egy évben több mint négyszáz kóbor és gazdás állat ivartalanítását szervezték meg, illetve finanszírozták a Tierschutzprojekt Ungarn e. V. – Kastrationsprojekt támogatásával, de ahhoz, hogy folytatni tudják a munkájukat, helyi adományozókra van szükségük. Az ESE tagjai azt vallják, az ember felelősséggel tartozik városa és az ott élő emberek boldogulásáért is, így százezer forinttal hozzájárulnak törekvéseikhez. 

– Ember és állat szimbiózisban él, ezért gondoskodnunk kell a környezetünkben élő állatokról is, hiszen az a mi életünkre is hatással van – fogalmazott Forgó János, az ESE ­elnöke.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában