Pályázat

2022.07.04. 13:10

Ötleteket várnak Gyöngyösön a városba érkezők köszöntésére

Pályázatot írt ki Gyöngyös önkormányzata a városba érkezőket üdvözlő táblák megtervezésére, a győztes jutalma félmillió forint.

Sz. Sz. I.

Ötleteket várnak az új üdvözlőtáblákhoz

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi önkormányzat idén egyebek között a városba vezető utakon található üdvözlőtáblákat szeretné megújítani, korszerűsíteni, tájékoztatta portálunkat Csárdás László, a polgármesteri kabinet külügyi referense, aki a pályázókkal történő kommunikációt végzi. Mint mondta, a köszöntő feliratokkal a város igyekszik lépést tartani a nemzeti és nemzetközi megújulási folyamatokkal.

– A pályázóknak a Gyöngyös bevezető útjain elhelyezendő új üdvözlő táblák, alkotások grafikai tervét kell  elkészíteni – részletezte Csárdás László. –  A pályázat kétfordulós, egy pályázó legfeljebb három pályázatot adhat be. Az első fordulóban a résztvevőknek vázlatterveket kell benyújtaniuk, azokból a szakmai zsűri három elgondolást választ ki. Az alkotással kapcsolatos elvárások és bírálati szempontok közül a legfontosabbak az egyediség, Gyöngyös vagy a Mátra különleges értékeinek kifejezése, továbbá, hogy a tervezett alkotás maradandó, azaz időtálló, könnyen karbantartható anyagból kivitelezhető legyen. Lényeges, hogy az alkotásnak könnyen olvasható feliratot kell tartalmaznia, s emellett szövegjavaslatot is várunk a pályázóktól, amelyben a Mátra szónak szerepelnie kell. A kiválasztott vázlatterveket a pályázóknak a második fordulóra kell véglegesíteniük. A tender kiírója lehetőséget biztosít arra, hogy a nyertes pályázó, megfelelő feltételek esetén, az üdvözlő alkotások kivitelezésében is közreműködhessen.

Csárdás László hozzátette, hogy az első fordulós vázlatterv benyújtási határideje augusztus 7., az elbírálás határideje augusztus 21. A második fordulós, végleges tervet szeptember 12-ig kell a polgármesteri hivatalnak benyújtani. A pályázóknak nem kell nevezési díjat fizetni, a győztest 500 ezer forinttal jutalmazza az önkormányzat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában