Gáz

2022.07.22. 15:02

Sorban állnak az MVM ügyfélszolgálatok előtt Egerben is

Sorok kígyóznak az MVM ügyfélszolgálatok előtt Egerben is. Foglaljon mindenki előre időpontot.

K. B. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A rezsicsökkentés módosításának július közepén történt bejelentése óta megnövekedett az ügyfélforgalom az MVM személyes ügyfélszolgálatain is. A változtatások közlése óta az MVM internetes időpontfoglaló rendszere is többször akadozott az elmúlt napokban, telefonon pedig csak többszöri próbálkozás után sikerül időpontot foglalni.

Az MVM egri központi ügyfélszolgálatán már reggelente jelentős sorban állás alakul ki, a helyszínen azt tanácsolják, hogy vagy nyitásra menjen oda valaki, ha nincs előre foglalt időpontja, vagy inkább a hét közepén, a szerdai napon próbálkozzon, mert akkor kevesebben próbálják meg az áram- vagy a gázügyeiket intézni. A telefonos időpontfoglalást csak az erős idegzetűeknek ajánlják, nagyon sokat kell várni addig, amíg felveszik, majd a telefonos menürendszerben sem egyszerű eligazodni.

A mobiltelefonra letölthető appok használatával is csínján kell bánni, ugyanis vagy áram-, vagy gázügyek intézésére alkalmas, mint arról korábban az MVM tájékoztatást adott, az appokban nem lehet összekapcsolni egy háztartás valamennyi közüzemi ügyeinek intézését.

Az ügyfélforgalom megnövekedésével kapcsolatban kerestük az MVM-et is, válaszában a cég azt közölte, hogy az elmúlt időszakban a társaságuk minden ügyintézési csatornáján megnövekedett forgalom tapasztalható. Ezért a cég azt javasolja, hogy az ügyfelek vegyék igénybe a kényelmes és gyors önkiszolgáló digitális ügyintézési felületeket.

A társaság korábban arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy a szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló rendelet alapján augusztus 1-jétől a lakossági ügyfelek mérési pontonként, azaz mérőnként a villamos energia esetében évi 2523 kilowattóra, míg a földgáz esetében évi 1729 köbméter fogyasztásig vehetik igénybe a rezsicsökkentett árszabást. Az ezen mennyiségeket meghaladó fogyasztás elszámolása a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) rendeletében meghatározott áron történik.

Az MVM felhívta a figyelmet arra is, hogy az ügyfeleknek a változások miatt nem kell a szerződéseiket módosítani, a meghatározott árak ugyanis az energia-vásárlási szerződések részévé válnak automatikusan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában