Büntetés

2022.07.15. 08:02

Tévesztett a horti polgármester, büntetés járt érte

El kellett volna számolni az időközi választásra felvett összes ajánlóívvel.

K. B. L.

Hort /Archív fotó

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Időközi polgármester- és képviselő-testületi választás lesz Horton, miután május közepén feloszlatta magát a jelenlegi testület. A jelöltállítás és az ehhez szükséges ajánlásgyűjtés hétfőn, július 11-én zárult.

Az ajánlásgyűjtés hivatalos íveken történt, melyekkel – még ha üresen maradtak, akkor is –, a jelölteknek el kellett számolnia, vissza kellett adni azokat a helyi választási bizottság számára. 

A polgármesteri székért indulók között van a jelenlegi településvezető, Juhász László Dávid is, aki a választási bizottság legutóbbi határozata alapján összesen három ilyen ajánlóívvel nem tudott elszámolni.

A hiányzó dokumentumok miatt a jogszabályoknak megfelelően a polgármester összesen háromezer forint bírságot kapott. Mellette az önkormányzati képviselői helyért indulni szándékozó Klajzsovics Norbert is ugyanezt a hibát követte el, ő a le nem adott egy ívért ezer forintos bírságot kapott – derült ki a helyi választási bizottság határozatából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában