Hűsölés a fürdőkben

2022.07.04. 17:30

Tízezren fordultak meg múlt hétvégén az egri strandon

Az elmúlt hét végén zsúfolásig megteltek megyénk strandjai, szabadvízi létesítményei. A kórházak sürgősségi osztályain is megnőtt a forgalom.

Barta Katalin

A vízben a legkönnyebb elviselni a kánikulát

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A napokig tartó extrém hőség megyénk strandjai, szabadvízi fürdői forgalmán is érződik. Az elmúlt hét végén sok helyen kitehették volna a megtelt táblát.
Bíró Kata, az Eger Termál Kft. kommunikációs asszisztense úgy tájékoztatott, az elmúlt két év megpróbáltatásai után nagy örömmel tapasztalták, hogy a kánikulai napokon sokan látogattak el az Egri Termálfürdőbe, gyakorlatilag a veszélyhelyzet előtti vendéglétszámot sikerült elérniük. Az elmúlt hétvégén – péntek-szombat-vasárnap – csaknem tízezer vendégük volt és bíznak abban, hogy elégedetten távoztak a fürdőből.

– Természetesen ekkora vendéglétszámnál a tanulságokat is levontuk, látjuk a hibákat és a hiányosságokat, amikre a lehető leggyorsabban igyekszünk reagálni. Nagyon reméljük, hogy az időjárás továbbra is kitart az egész szezonban és az emberek fürdőzési kedve sem hagy alább – fogalmazott.

Gyöngyösön is sokan kerestek felüdülést a helyi strandon. Juhász Péter, a Gyöngyösi Strandot üzemeltető Gyöngyösi Sportfólió Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy bár telt ház nem volt se szombaton, se vasárnap, a délutáni kedvezményes időszakban az átlagosnál több vendég érkezett. Mivel a hőségriadó miatt itt is este nyolcig tartottak nyitva, a legtöbben záróráig maradtak.

Bükkszéken is a múlt hét végén volt az idei legnagyobb forgalom.

– Ehhez hasonló vendégszámot csak a pünkösdi hosszú hét végén sikerült regisztrálnunk – nyilatkozott portálunknak Varga János, a fürdő vezetője, aki hozzátette, hogy náluk is délutáni, kedvezményes időszakban voltak többen.

Olvasóinktól úgy tudjuk, hogy az egri az egri Markhot Ferenc Kórház sürgősségi osztályán is sokan megfordultak a forró hétvégén. Érdeklődtünk, hogy tapasztaltak-e a nagy hőség miatt forgalomemelkedést a sürgősségi osztályon. Azt is megkérdeztük, hogy miként próbálják hűteni azokat a fekvő beteg részlegeket, ahol nincs klímaberendezés. 

Amint választ kapunk,  közzétesszük.     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában