Segítség

2022.07.01. 17:17

Újabb segélyszállítmány ért célba Hatvanból Ukrajnába

Újabb humanitárius segélyszállítmányt küldött Hatvan városa Beregszászba. A 3 és fél millió forint értékű adományból több mint 500 segélycsomagot tudtak összeállítani kárpátaljai testvérvárosuk számára.

K. B. L.

Már márciusban célba ért az első segélyszállítmány Hatvanból Beregszászba

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Horváth Richárd polgármester elmondta, a háború borzalmai sajnos nem csitulnak Ukrajnában. Bábják Zoltán polgármester úrral rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, biztosítottam róla, hogy minden segítséget megadunk, ami tőlünk telik, azért, hogy enyhítsünk a beregszásziak nehézségein. Polgármester úr a háború kitörésekor úgy köszönt el tőlem egy telefonbeszélgetésünk után, hogy: “Tiszta égboltot kívánok!” Elképesztő jelentősége van ennek a mondatnak jelen helyzetben. Én pedig nem is mondhatok mást a beregszászi barátainknak, mint amit nekem üzent Babaják Zoltán. Tiszta égboltot és mielőbbi békét kívánok!

A polgármester hozzátette, hogy ezúttal a Magyar Református Szeretetszolgálat segített eljuttatni a felajánlást Beregszászba. A háború kitörést követően a hatvani önkormányzat mintegy tíz millió forintot különített el arra a célra, hogy segítse testvérvárosát a nehéz helyzetben. 

A hatvaniak már korábban is segítettek a háború áldozatainak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában