Aszály

2022.07.26. 11:30

Vízkorlátozás: tilos a medencék töltése, az autók mosása Ivádon

Az ÉRV Zrt. a napokban I. fokozatú vízkorlátozást rendelt el a településen.

B. K.

Most tilos az autómosás Ivádon

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az extrém csapadékhiányra, illetve a hőség miatt várható jelentős fogyasztásnövekedésre tekintettel, az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. a településsel egyeztetett, hatályos vízkorlátozási tervében foglaltak alapján, hivatkozással a vonatkozó jogszabályi előírásra is, arra kérte Ivád önkormányzatát, hogy az ivóvízfogyasztási korlátozó intézkedések I. fokozatának bevezetéséről gondoskodjon annak érdekében, hogy az ivóvízellátás továbbra is folyamatosan biztosított legyen.

 

Ennek értelmében tilos a kertek, parkok tömlős és árasztásos locsolása, a gépkocsik tömlős mosása, illetve a házi medencék, gyűjtő tartályok ivóvízzel történő töltése. Az üzemi fogyasztók - évi 10 ezer köbméternél nagyobb vízmennyiséget felhasználók - a kiemelt intézmények kivételével - napi ivóvíz-vételezésüket tíz százalékkal kötelesek csökkenteni.


Az üzemi fogyasztó kategóriába nem tartozó közületek és intézmények - a kiemelt intézményeket kivéve - fogyasztása az előző év tárgyhavi fogyasztást nem haladhatja meg.
A közutak locsolása, mosása tilos!


Kérik, hogy a korlátozási előírásokban foglaltak mellett az egyéb tevékenységek körében is körültekintően, takarékosan gazdálkodjanak az ivóvízzel, hogy az ellátás biztonsága minél tovább fenntartható legyen.

 

A társaság igyekszik mindent megtenni az ellátásbiztonság fenntartása érdekében, kiemelt figyelmet fordítva az esetleges hálózati meghibásodások javításának gyorsaságára, illetve szükség szerint az ivóvízellátás alternatív módon történő biztosítására - írják a lakossághoz intézett felhívásukban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában