Segítség hallgatóknak

2022.08.01. 14:00

A leendő pedagógusoknak kínál kiemelt hallgatói ösztöndíjat az Eszterházy egyetem

Havi százezer forintos összeggel Pyrker János Ösztöndíjat alapított a jövő tanárai számára a pedagógusképzésben országosan is jelentős szerepet vállaló Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

HEOL

Pegagógushallgatóknak kínál ösztöndíjat az EKKE

Forrás: EKKE

A kiemelt ösztöndíj programot a fenntartó Egri Főegyházmegye támogatásával biztosítja az intézmény a tanulmányok teljes idejére - közölte portálunkkal az egyetem. Az érintett szakokra a pótfelvételi eljárás keretében, állami ösztöndíjas formában is lehet jelentkezni.

A dr. Ternyák Csaba egri érsek által pásztorolt Főegyházmegyéhez Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyében több, mint 50 köznevelési intézmény tartozik, így az érsekség csaknem húszezer gyermek oktatásáról-neveléséről gondoskodik. Az óvodákban, szakképző iskolákban és köznevelési intézményekben csaknem 2500 pedagógust alkalmaznak.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem egyik kiemelt célja, hogy biztosítsa a megfelelő szakember-utánpótlást az egyházi intézmények számára, s ehhez nyújt motivációt az új egyetemi ösztöndíj program, amelyet az egykori egri érsekről, Pyrker János Lászlóról neveztek el. (Az egri Bazilikát építtető pátriárka az MTA tiszteleti tagja és a művészetek nagy mecénása volt, íróként és költőként, s mindezeken túl az elesettek pártfogójaként is ismert.)

A Pyrker Ösztöndíj keretében a tanulmányok végéig járó, havi 100.000 Ft-os támogatásra azok a nappali tagozatos, óvodapedagógus, tanító, gyógypedagógus, vagy osztatlan tanárszakon tanuló, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok pályázhatnak, akik vállalják, hogy a végzést követő 2 hónapon belül az Egri Főegyházmegye által fenntartott köznevelési, vagy szakképzési intézményben helyezkednek el főállású foglalkoztatottként.

Az új támogatási programban preferált szakokra az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem állami ösztöndíjas formában, a pótfelvételin is elfogad jelentkezéseket, augusztus 5-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában