Elismerés

2022.08.18. 17:36

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki Szinyei András hatvani alpolgármestert

Novák Katalin köztársasági elnök a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Szinyei Andrásnak.

HEOL

Szinyei András (balra) átveszi a kitüntetést Pintér Sándortól

Forrás: BM

Az elismerést csütörtökön a Belügyminisztériumban Pintér Sándor tárcavezető adta át a hatvani kereszténydemokrata politikusnak, az indoklás szerint Hatvan értékeinek feltárásáért és megőrzéséért, valamint a helyi közéletben több évtizeden át végzett tevékenységéért.

Szinyei András portálunknknak elmondta: nagyon meglepődött, ám jó érzéssel töltötte el, amikor értesült a kitüntetésről. A helyi közéletbe 1990-ben kapcsolódott be, amikor a Zagyva-parti város polgármesterévé választották, amely tisztséget két cikluson át töltötte be. Ezt követően, 1998 és 2002 között országgyűlési képviselőként tevékenykedett, majd ismét a várospolitika felé fordult. 2010 óta alpolgármesterként dolgozik a hatvani képviselő-testületben.

– Az idén 77 éves vagyok, az életkorom és az egészségi állapotom miatt a KDNP-ben viselt tisztségeimről lemondtam, s immár az alpolgármesterséget is csak félmunkaidőben vállaltam – mondta a portálunknak Szinyei András. – Igyekszem a mandátumommal járó feladataimnak a jövőben is tisztességgel eleget tenni.

– Szinyei András a rendszerváltozás óta tagja a városvezetésnek, és fáradhatatlanul dolgozik a hatvaniakért – méltatta az eseményt Horváth Richárd hatvani polgármester Facebook-bejegyzésében. Mint írja, elévülhetetlen érdemei vannak Hatvan fejlesztésében, a nemzetközi kapcsolatok és a kultúra ápolásában. Mindannyiunk számára példakép. Embersége, kitartása, munkabírása kivételes. A kitüntetést Hatvan értékeinek megőrzéséért és a közéletben betöltött több évtizedes szerepvállalásáért vehette át.

A polgármester ezután gratulált az alpolgármesternek és megköszönte eddigi munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában