Egyetemi jelentkezés

2022.08.11. 13:40

A pedagógusképzés volt a legnépszerűbb az egri egyetem pótfelvételijén

Több mint 400-an jelentkeztek az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre a 2022-es pótfelvételi eljárásban.

F. V. E.

Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az idei általános felvételi eljárásban 1810-en nyertek felvételt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre (EKKE).  Azok, akik első körben nem kerültek be a vágyott felsőoktatási intézménybe, vagy nem jelentkeztek felsőoktatásba, augusztus 5-éig pótfelvételizhettek. Az egri egyetemre több mint 400-an nyújtották be jelentkezésüket.

– A több évtizedes hagyományokra alapozva a pedagógusképzés az intézmény fő profilja. Az EKKE meghatározó, országos szerepet tölt be a pedagógusképzés fejlesztésében, ezzel összhangban e képzési terület volt a legnépszerűbb a jelentkezők körében. A legtöbben a gyógypedagógia szakot jelölték meg levelező tagozaton Egerben és Jászberényben, de sokan nyújtottak be jelentkezést óvodapedagógus és tanító szakra, valamint edzőképzésre és a távoktatásos formában induló programtervező informatikus szakra is – tájékoztatta portálunkat Pócsik Attila, az EKKE sajtóreferense.

Azokon a szakokon, ahol kötelező, augusztus 17-én felvételi vizsgát tart az egyetem. Az időpontokról, tudnivalókról részletes tájékoztatás olvasható az egyetem felvételizőknek szóló oldalán.

A ponthatárokat várhatóan augusztus 24-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában