Viszály

2022.08.25. 14:52

Belső viszályt okoztak a TOP Plusz-források az egri Fideszben

Nem csak az egri képviselők között, de a Fideszen belül is feszültséget okozott a TOP Plusz forrás felhasználása.

Sz. M. L.

Pajtók Gábor és Oroján Sándor

Forrás: HMH

Mint ahogy arról már beszámoltunk, Dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő javaslatokkal élt a TOP Plusz források felhasználásával kapcsolatban, melyeket Mirkóczki Ádám polgármester pozitívan fogadott. Hétfőn tartottak közös egyeztetést például Habis László volt polgármesterrel, valamint a megyei közgyűlés alelnökével, Szabó Róberttel.

Az általa kidolgozott javaslatcsomag szerint például az Agria Adrenalin Park I, 750 milliós üteme tartaléklistára került volna, ugyanúgy ahogy a 20 millió forintos Eger és térsége turisztikai adat-bázis, weboldal és applikáció létrehozása, a Civil ház fejlesztése 150 millió forintból, és a Líceum közterületi rendezése is amelyre 400 millió forintot irányoztak elő az eredeti TOP Plusz tervekben. A tervezete szerint a Szépasszonyvölgy fejlesztésére 150 millió forintot, Városi zöldterületek megújítása, fejlesztése, játszóterek, sportparkok fejlesztése projektre 750 millió forintot szánt, ebből valósulhatott volna meg a játszótér megújulása is az érsekkertben. Meglévő ipari infrastruktúra fejlesztésére pedig 570 millió forintot terveztek fordítani.

Azonban a csütörtöki ülésen végül nem ezt a tervezetet fogadták el a képviselők, ugyanis többen, köztük Oroján Sándor Fidesz-KDNP frakcióvezető módosításokat nyújtott be. Ez alapján például az adrenalin parkra 100 millió forrást meghagytak, viszont a Templom Galéria felújítására 650 millió forintot csoportosítottak át, a volt mezőgazdasági iskola átalakítására pedig négyszáz millió forintot. Ezt szavazta meg az Egységben a Városért Egyesület több jelenlegi és korábbi tagja, valamint a Fidesz-KDNP frakció. 

A döntést követően dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő közösségi oldalán annak adott hangot, hogy szerinte nem a város érdekét szolgáló döntés született, s ez egy árulással egyenértékű. 

– Értékek helyett érdekek. Az egri közgyűlés már egy ideje a meddő, egyéni ambíciók által túlfűtött politikai csatározások színtere, ami lassan a város működését veszélyezteti. A júniusi közgyűlésen Oroján Sándor az országgyűlési képviselő és a frakció feje felett elvtelen paktumot kötött az MSZP-s Mirkóczki Zitával. Az elvtelen alkuhoz kötődő, szakmaiatlan és törvénysértő közgyűlési döntés miatt az egriek érdekében tárgyalásokat kellett kezdeményeznem Eger polgármesterével. A mai döntés mélységesen elszomorít. Be kell látnunk, hogy Oroján Sándor az értékek helyett az egyéni érdekek mentén politizál, elárulva a választópolgárokat – fogalmazott Eger és térsége országgyűlési képviselője.

– A Fidesz-KDNP frakcióban senki sem áruló. A baloldallal nem szövetkeztünk, elvtelen háttéralkut nem kötöttünk. A munkánkat Eger üdve érdekében végezzük – reagált Oroján Sándor. 

–  Mindenkinek a javaslatait beépítettük Eger hét éves fejlesztési tervébe. Megújítjuk az intézményeket energetikai szempontból, csökkentjük a gázfüggőséget. Felújítjuk az Érsekkertet és a Szépasszonyvölgyet is, hiszen ezek a munkák benne vannak már egy-egy TOP Plusz-projektben. A több mint egy milliárd forintos barokk fürdőváros projektnek része az Érsekkert megújulása. A Szépasszonyvölgy pedig az 1,6 milliárd forintos infrastruktúrafejlesztési projektben van benne. Egységben az erő, nehéz időkben együtt kell maradni – tette hozzá.

A fenti sorokat a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának minden tagja megosztotta, aki szavazott a Top Plusz forrásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában