Ünnep

2022.08.20. 20:44

Dr. Estefán Géza Díszpolgári Címet kapott, számos további kitüntetést adtak át Egerben + fotók

A megyeszékhelyen is megünnepelték szombaton hazánk születésnapját. A Dobó téri díszünnepségen kitüntetéseket vehettek át a városért kiemelkedő munkát végző szakemberek.

M. H.

A Díszpolgári Cím kitüntetést veszi át dr. Estefán Géza (jobbra) az alpolgármestertől

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az államalapítás ünnepének napján, szombaton délelőtt 10 órakor szentmisével kezdődött a programsorozat. Dr. Ternyák Csaba egri érsek a Bazilika megújult kupolája alatt celebrálta az ünnepi szentmisét.

Este a városi díszünnepségen a Dobó téren Minczér Gábor alpolgármester mondott ünnepi beszédet, amelyben kiemelte, hogy augusztus 20-a az államalapító Szent István királyunk napja, Magyarország születésnapja és egyben az új kenyér ünnepe is.

– Erre emlékezünk a nemzet összefogásának jegyében – hangsúlyozta.

Köszöntő szavai után az eseményen az alpolgármester különböző díjakat adott át.

Eger hírnevének öregbítéséért, valamint kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a megyei jogú város önkormányzata Díszpolgári Címet adományozott dr. Estefán Géza nyugalmazott címzetes főjegyzőnek.

Agyagási Dezső és Minczér Gábor Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap
 
Török Zsuzsanna Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap
 
Béres Zoltánné Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap
 

Kiemelkedő közéleti és szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Agria Életmű díjat kapott Agyagási Dezső nyugalmazott vezető főtanácsos. Az egészségügy területén végzett kimagasló tevékenységéért Pro Agria szakmai díjjal ismerték el Török Zsuzsanna szakasszisztenst. Ugyancsak Pro Agria szakmai díjat vehetett át a szociális gondoskodás területén végzett munkájáért Béres Zoltánné, a Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság Montessori Bölcsődéjének vezetője. Ugyanezt az elismerést érdemelte ki Kovácsné Bretus Éva, az Egri Majorette Egyesület vezetője Eger hírnevéhez eredményesen hozzájáruló tevékenysége alapján. Eddig végzett orvosi munkássága elismeréseként Hibay Károly Emlékgyűrű kitüntetést kapott dr. Ferencz Márk szakorvos.

Kovácsné Bretus Éva Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap
 
Dr. Ferencz Márk Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap
 

Eger Kiváló Orvosa dr. Szoboszlay István osztályvezető főorvos, Eger Kiváló Rendőre Tóth Éva címzetes rendőr alezredes, Eger Kiváló Tűzoltója pedig Török János címzetes tűzoltó főtörzsőrmester lett.

Dr. Szoboszlay István Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap
 
Tóth Éva Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap
 

Átadták a Dobó Kardja elismerést is, ezt idén a városért végzett magas színvonalú tevékenységéért Gledura Benjamin nemzetközi sakk nagymester kapta. A kitüntetést távollétében az édesapja vette át.

Török János Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap
 

Az est zárásaként közismert pop- és rockzenei dallamok csendültek fel a Szimfonik Lájk koncertjén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában