Látogatás

2022.08.17. 15:00

Egerben járt Lázár János, úgy tűnik, támogatja a kötöttpályás közlekedés ötletét

Megyénket érintő fejlesztésekről egyeztetettek az országgyűlési képviselők és a megyeszékhely polgármestere a miniszterrel.

Sz. M. L.

Lázár János (balról a második) munkatársai Eger központjában dr. Pajtók Gábor (balra) kíséretében

Forrás: Lázár János/Facebook

– A folyamatban lévő és a jövőbeli fejlesztésekről egyeztettem Lázár János építési és beruházási miniszter úrral, majd Mirkóczki Ádámmal, Eger polgármesterével – adta hírül dr. Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselője. Lázár János, az építési és beruházási tárca vezetője szerdán látogatott Egerbe, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából a napokban egyházi vezetőkkel, polgármesterekkel, s országgyűlési képviselőkkel egyeztet, hogy velük a beruházások tervezett felfüggesztéséről, felülvizsgálatáról és átütemezéséről egyeztessen. Ez alkalommal Horváth László országgyűlési képviselővel is találkozott.

Dr. Pajtók Gábor elmondta, hogy egyeztettek egyebek között a Modern Városok Program, a TOP és a TOP Plusz program forrásainak felhasználásáról a hevesi megyeszékhelyen. Egyetértettek például az elkerülő út megvalósításának fontosságában vagy a 25-ös főút rekonstrukciójának szükségességében.

– A célunk továbbra is az, hogy az orosz-ukrán konfliktus következményeként kialakult jelenlegi helyzetben is megvalósulhassanak mindazon beruházások, amelyek fontosak Eger és a régiója fejlődése szempontjából – húzta alá a térség országgyűlési képviselője.

– Mindkettőnk számára ugyanolyan fontosak a városban történő fejlesztések és azok megvalósulása és abban is egyetértünk, hogy ezeknek a lehető legszélesebb konszenzuson kell alapulniuk – emelte ki Mirkóczki Ádám közösségi oldalán. Hozzátette, Lázár János támogatásáról biztosította a várost abban, hogy előrelépés történjen kötöttpályás közlekedés fejlesztésében. Mint ahogy arról már beszámoltunk, ezzel a várost Észak-Dél irányban átszelő vasútvonalat, több megálló létrehozásával a hétköznapi közösségi közlekedés részévé szeretnék tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában