Tervek

2022.08.24. 15:18

Életveszélyes lehet az egri garzonház függőfolyosóin a korlát

A Rákóczi úti garzonház függőfolyosójának korlátja már 2019-ben is rossz állapotban volt.

Sz. M. L.

Életveszélyesek az egri garzonház korlátai

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Lapunk információi szerint csütörtökön sürgősségi előterjesztésként bekerül az egri közgyűlés elé a garzonház függőfolyosóin található korlát felújítása. Már egy 2019-es költségvetési egyeztetésen is szakvéleményben rögzítette az EVAT Zrt., hogy a korlátrendszert fel kell újítani. Úgy tudjuk, ez után is minden évben jelezte a városi cég a problémát. Az építési szakértő és statikus tervező által készített, 2019. november 11-én kelt szakértői vélemény szerint a korlátrendszer életveszélyes volt  évekkel ezelőtt is, s úgy tűnik, semmiféle beavatkozás nem történt azóta.

– A korlát kialakítása eredetileg is konstrukcióhibás, a nedvesség, a víz hatására a körülmények miatt korróziós folyamatok zajlanak, ez a fémszerkezeteket intenzíven tönkreteszi, részben megsemmisíti. Az elszabaduló fémelemek, az üvegtáblák törése, lecsúszása életveszélyt jelenthet. A fém tartószerkezetek és a vasbeton szerkezetek kapcsolatainak teherbírása a korábban részletezettek miatt bizonytalan, a födémben a vízorrok kialakítása nem megfelelő, a lapburkolat helyenként felvált, leesése életveszélyt jelenthet. A tönkremeneteli folyamatok gyorsulnak, a beavatkozások elkerülhetetlenek, a jelenlegi rendszer javítgatása csak átmeneti megoldás lehet, s gazdaságtalan. Új korlátrendszer építését javaslom tervek alapján, korszerű anyagokból, esztétikus megjelenéssel, minimális karbantartási igénnyel – olvasható a szakvéleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában